LEEUWARDEN – In de nacht van maandag op dinsdag heeft een zeer grote brand een pand aan de Schrans in Leeuwarden volledig verwoest.

Diverse brandweerkorpsen uit de regio kwamen assisteren om de brand te blussen in de voormalige videotheek. Door de hevige rookontwikkeling was het voor de brandweer niet mogelijk om het pand te betreden. Na enige tijd knapten de ramen en sloegen de vlammen metershoog uit het pand. Vervolgens heeft de brandweer met behulp van een hoogwerker de brand weten te blussen. De na bluswerkzaamheden zullen nog de gehele nacht in beslag gaan nemen. Twee naast gelegen panden liepen ook zware schade op.

In het pand waren diverse zaken gevestigd, waaronder, Parbo Surinaams – Indisch restaurant, Total touch fashion, Christy’s Hair&care en Royal snackbar.

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag geassisteerd bij een grote uitslaande brand in een pand aan de Schrans.

Politiebericht:
Rond 00.30 uur kwam de melding binnen dat er rook uit het pand kwam. In dit pand waren diverse kleine bedrijfjes gevestigd. Het vuur breidde zich snel uit naar de eerste verdieping. Door de brandweer werd opgeschaald naar een grote brand en werd assistentie ingeroepen van omliggende korpsen. De naastgelegen percelen werden ontruimd en de bewoners (aantal nog niet bekend) zijn overgebracht naar een hotel. Deze panden liepen veel rook- en water schade op. Rond 05.30 uur werd het sein brandmeester gegeven. Het pand met een monumentale gevel ging verloren. In verband met instortingsgevaar van de gevel/pand wordt het verkeer dat in noordelijke richting door de Schrans wil rijden via de Hollanderdijk omgeleid. De Eenhoorn is voor alle verkeer afgesloten. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.