Inbraak in bedrijf

LEMMER – De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de Kadijk. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam men binnen door een gat in het dak te maken. Eenmaal binnen werd een geldbedrag weggenomen. Namens het gedupeerde bedrijf deed een 51-jarige inwoner van Lemmer aangifte.

 

Inbraak in woning

BOLSWARD – De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Hendrik Nanneshof. De 23-jarige bewoner kwam vrijdagavond thuis en ontdekte dat er was ingebroken. Uit de woning werden onder andere een computer en tv weggenomen. Men kwam binnen door een ruit te forceren. De bewoner deed aangifte.

Vrouw met auto in sloot

NOORDWOLDE – De politie heeft vrijdagmiddag een eenzijdig ongeval onderzocht, waarbij een 44-jarige automobiliste uit Oldeberkoop gewond raakte. Op de Oldeberkoperweg kwam de vrouw met haar auto in een sloot terecht. De brandweer moest er aan te pas komen om haar uit de auto te halen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Daar werd bij de automobiliste een bloedproef afgenomen, dit omdat het vermoeden bestond omdat ze onder invloed van alcohol verkeerde.

Man aangehouden voor diefstal scooter

BURGUM – De politie heeft vrijdagmiddag een 44-jarige inwoner van Driesum aangehouden op verdenking van diefstal van een scooter. Donderdagmiddag werd een scooter gestolen bij een supermarkt aan de Freerk Bosgraafstraat. Een getuige zag dit alles gebeuren en waarschuwde de politie. De 45-jarige eigenaar uit Burgum deed aangifte. Na het horen van een aantal getuigen werd duidelijk dat een 44-jarige inwoner van Driesum de scooter had gestolen. De man werd vrijdag aangehouden. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. De gestolen scooter moet nog retour richting de eigenaar.

Man rijdt met auto in op stadsgenoot

DOKKUM – De politie heeft vrijdagmiddag een 43-jarige inwoner van Dokkum aangehouden op verdenking van (een poging tot) zware mishandeling. Eerder die middag was de Dokkumer met een auto op de Schans op een 18-jarige stadsgenoot ingereden. Die kon op het laatste moment nog aan de kant springen. De 43-jarige stopte met zijn auto en liep op de 18-jarige af om hem te lijf te gaan. De jongen sloeg op de vlucht en waarschuwde de politie. Agenten zochten telefonisch contact met de bestuurder. De man kwam zich later die middag melden bij het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

Overval op snackbar

BAKKEVEEN – De politie onderzoekt een overval op een snackbar aan de Foarwurker wei. Vrijdagavond omstreeks 23.20 uur kwam een nog onbekende man de snackbar binnen. Met een mes bedreigde hij een personeelslid en eiste geld. Nadat de overvaller dit had gekregen, verliet hij snel de snackbar. De man stapte in een gereedstaande witte VW Golf, ouder type, en ging er met hoge snelheid vandoor. Direct na de overval werd een Burgernetactie gestart en ook meerdere eenheden van de politie keken naar de overvaller uit. Ondanks een zoekactie werd de man en/of zijn auto niet meer aangetroffen. Wel kregen de agenten dankzij Burgernet een aantal interessante tips. Hier zal dan ook nader onderzoek naar worden gedaan. Namens de snackbar werd aangifte gedaan. Het personeel krijgt slachtofferhulp aangeboden. De politie komt graag in contact met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over deze overval. Het signalement van de man is als volgt:

–         blanke man

–         1.80 meter lang

–         fors postuur

–         blond haar

–         dikke legergroene jas met capuchon en een rode kleur bij de boord

–         witte doek voor het gezicht

–         spijkerbroek

–         zwarte schoenen

U kunt al uw informatie doorgeven aan de politie via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Paarden op de weg door vernieling hekwerk

WARTEN – De politie onderzoekt de vernieling van een hekwerk van een weiland aan de Stukenwei.Door deze vernieling konden vrijdagavond laat een aantal paarden ontsnappen. De paarden liepen vervolgens over de Stukenwei. Een 43-jarige automobiliste uit Noardburgum zag plotseling enkele paarden voor haar auto lopen. Ondanks krachtig remmen kon de vrouw een aanrijding met één van deze paarden niet meer voorkomen. Het dier raakte zwaar gewond en moest door een dierenarts worden afgemaakt. De auto van de vrouw raakte zwaar beschadigd. Toen de eigenaar van het weiland arriveerde, bleek dat niet alleen het hekwerk vernield te zijn. Ook aan zijn tractor werden vernielingen aangericht en het plastic van onder andere diverse strobalen waren kapot gesneden. De eigenaar deed dan ook aangifte.

 

Automobilist gewond na aanrijding

ACHLUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Hitzumerweg een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden gewond raakte. De bestuurder reed in een bocht rechtdoor en kwam vervolgens op een fietspad terecht. Daar schampte de auto een boom en het voertuig kwam uiteindelijk tegen een hek van een woning tot stilstand. De bestuurder raakte daarbij gewond en de man werd dan ook per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

 

Man aangehouden voor mishandeling en bedreiging

AKKRUM – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 48-jarige inwoner van Akkrum aangehouden op verdenking van mishandeling en bedreiging. De man had eerder die nacht een 21-jarige inwoonster van Aldtsjerk geslagen en bedreigd met twee messen. De vrouw liet de hond uit van een vriend uit Akkrum. Ze passeerde de woning van de 48-jariga man. Die begon gelijk te schreeuwen en viel de vrouw aan. De politie werd direct via 1-1-2 gewaarschuwd. Agenten hielden de verdachte aan. Hij was in het bezit van de messen en hij had ook nog een knuppel bij zich. Dit alles werd in beslag genomen. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.

 

Stapper aangehouden voor bedreiging portier

HEERENVEEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 27-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden op verdenking van bedreiging. De man had eerder die nacht een portier van een horecagelegenheid met de dood bedreigd. De 27-jarige wilde naar binnen, maar dat ging hem volgens de portier niet snel genoeg. Daarop werd de portier ernstig bedreigd. Die accepteerde dat niet en waarschuwde de politie. De verdachte werd overgedragen en de agenten brachten hem naar het politiebureau. Daar werd hij voor nader onderzoek ingesloten.

 

Getuige stopt automobiliste

WOLVEGA – Een getuige heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 44-jarige automobiliste uit Wolvega in de Geraniumstraat tot stoppen gedwongen. De vrouw reed met haar auto door het dorp en reed veelvuldig over stoepen. Ook botste ze met enige regelmaat tegen stoepranden. Toen ze met haar auto op de spoorwegovergang stil bleef staan, greep de getuige in. Hij wist de automobiliste op de Geraniumstraat tot stoppen te dwingen. De politie werd gewaarschuwd en de agenten brachten de bestuurster voor een ademanalyse over naar het politiebureau. Daar blies ze 675 ug/l, goed voor een rijverbod en een proces-verbaal. Tevens werd haar rijbewijs ingevorderd.