Onderzoek naar gewelddadige dood nog in volle gang

OOSTERWOLDE – Het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 67-jarige mevrouw Heijltjes uit Oosterwolde loopt nog volop. Een onderzoeksteam van 25 rechercheurs werkt nog steeds aan deze zaak.

 

Onderzoek

Een familielid vond woensdagochtend 12 september het levensloze lichaam van de vrouw in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde. Al snel werd duidelijk dat de vrouw door een misdrijf om het leven was gekomen. Direct werd begonnen met een groot sporenonderzoek in en rondom de woning aan de Klazingaweg. Ook spraken de rechercheurs de afgelopen periode met familieleden, andere betrokkenen en vele getuigen. Ondanks een groot politieonderzoek is er tot nu toe nog geen zicht op een dader(s). Uit het politieonderzoek is wel gebleken dat de mensen die op dinsdag 11 september over Klazingaweg in Oosterwolde zijn gekomen, nog niet allemaal met de politie hebben gesproken. Het onderzoeksteam doet dan ook nadrukkelijk beroep op deze mensen om zich alsnog te melden bij de politie.

 

Getuigen

Daarnaast is vast komen te staan dat mevrouw Heijltjes op dinsdag 11 september omstreeks 17.00 uur in het centrum van Oosterwolde is geweest. Waarschijnlijk was zij daar in haar blauwe auto van het merk Kia. Het is nog niet duidelijk wat het slachtoffer die bewuste dinsdag tussen 15.00 uur en 17.00 uur heeft gedaan en waar zij na 17.00 uur is geweest. De politie vraagt een ieder die daar antwoord op kan geven zich te melden via 0900-8844 of bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Daarnaast zijn rechercheurs van de Criminele Inlichtingen Eenheid bereikbaar via 088-1673775. Aan hen kunt u eveneens uw verhaal anoniem vertellen. Ook mensen die recent nog contact met mevrouw Heijltjes hebben gehad, en daarover nog niet met het onderzoeksteam hebben gesproken, worden gevraagd om contact te zoeken met de politie.

 

Man beroofd door wisseltruc

SNEEK – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de beroving van een 85-jarige man uit IJlst. De man werd dinsdagmiddag op de Marktstraat aangesproken door een voor hem onbekende man met de vraag of hij twee euro kon wisselen. Toen het slachtoffer zijn portemonnee opende, grabbelde de man in het kleingeld. Later bleek het slachtoffer ook papiergeld te missen. Hij deed aangifte.

 

Mannen aangehouden voor diefstal

TYTSJERK – De politie heeft dinsdagmiddag op de Rijksstraatweg twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een buitenboordmotor. Agenten zagen de auto van de mannen staan met daarachter een boottrailer met boot. De buitenboordmotor die aan de boot hing bleek als gestolen geregistreerd te staan. Hierop werden de 45- en 49-jarige mannen uit Burgum aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar werden ze voor nader onderzoek ingesloten.

 

Twee mannen aangehouden voor huisvredebreuk

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en mishandeling. Een 34-jarige vrouw uit Leeuwarden meldde bij de politie dat de mannen dronken in haar woning zaten en niet weg wilden gaan. Een van de mannen had haar geslagen. Toen agenten ter plaatse kwamen waren de mannen verdwenen. Een buurvrouw kreeg een van hen telefonisch te pakken, waarna deze aangaf terug naar de woning te zullen komen. Dit gebeurde, maar toen de agenten naar ze toen gingen, gingen ze er weer vandoor. Op aanwijzing van omstanders werd een 36-jarige man uit Franeker niet veel later in de bosjes bij de Goudenregenstraat aangehouden op verdenking van huisvredebreuk. Een 25-jarige man uit Leeuwarden werd in de portiek van een flat aan de Prof Mr P S Gerbrandyweg aangehouden op verdenking van huisvredebreuk en mishandeling. De mannen werden overgebracht naar het bureau en voor nader onderzoek ingesloten.

 

Jongen aangehouden voor diefstal

LEEUWARDEN – De politie heeft dinsdagavond een 16-jarige jongen uit Leeuwarden aangehouden op verdenking van diefstal. Via 1-1-2 kwam een melding binnen dat twee jongens op het station onderdelen van fietsen haalden. Ter plaatse troffen agenten de jongens niet meer aan en ze maakten een zoekslag in de omgeving. Op de Sophialaan zagen zij twee jongens fietsen die aan het signalement voldeden. Bij het zien van de agenten gingen de jongens beiden een andere kant op. De agenten hielden de 16-jarige aan en brachten hem voor onderzoek over naar het bureau. De fiets waar de jongen op fietste had geen slot en werd in beslag genomen.

 

Ruim 200 bekeuringen bij snelheidscontroles

JOURE – De politie heeft dinsdag bij twee snelheidcontroles ruim 200 overtredingen geconstateerd. Tussen 12.20 en 15.20 uur werden op de Haskerweg 1034 voertuigen gecontroleerd waarvan 142 boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur reden. De hoogst gemeten snelheid tijdens deze controle was 86 kilometer per uur. Tussen 17.35 en 20.35 uur passeerden op de Harddraversweg 739 voertuigen de radaropstelling. Van deze 739 passanten reden 59 boven de toegestane snelheid van 50 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid op deze klachtlocatie was 83 kilometer per uur. Tussen deze 59 overtreders zat ook een bromfiets die met een snelheidsoverschrijding van 21 kilometer per uur.

 

Oproep getuigen diefstal airbags

URETERP – De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal van twee airbags die in de nacht van maandag op dinsdag plaatsgevonden heeft. De 34-jarige eigenaresse uit Ureterp van de blauwe Renault Twingo verklaarde dat zij maandag om 17.30 uur haar auto op de Rieger afgesloten geparkeerd had. Toen zij de volgende ochtend weer bij haar auto kwam bleken de airbags uit haar auto te zijn gestolen. Waarschijnlijk is de deur door middel van hengelen geopend. De politie is op zoek naar getuigen of mensen die andere informatie hebben over deze diefstal. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 

Snorfietser ten val door ijzerdraad

FRANEKER – De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een ijzerdraad dat in de nacht van zaterdag op zondag over de Hertog van Saxenlaan gespannen was. Een 19-jarige man uit Franeker reed hier rond 1.20 uur op zijn snorfiets tegenaan, waardoor hij onderuit ging. Hierbij raakte zijn snorfiets beschadigd en hijzelf lichtgewond. Op het moment dat dit gebeurde zag de man vijf personen bij een bushokje staan. Zij gaven aan er niets mee te maken te hebben gehad. De politie is op zoek naar die vijf personen of andere getuigen of mensen die andere informatie hebben. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.