LEEUWARDEN/ BOLSWARD – Vanuit Leeuwarden zijn maandagochtend zo’n 3700 motoren, solexen en auto’s vertrokken voor de jaarlijkse motorelfstedentocht, de tocht word dit jaar voor de 79ste keer georganiseerd.

langs de Friese wegen en in de dorpen en steden waren veel mensen langs de kant van de weg om de rijders toe te juichen. De tocht is zo’n 260 km lang en bij 6 stempelposten moet een stempel gehaald worden om de tocht te volbrengen. Omstreeks 14.00 uur kwamen de eersten alweer aan bij de start en finish bij het WTC expo in Leeuwarden. Voor de Friese motorclub is het dit jaar een jubileum, want de club bestaat 100 jaar.

Ook waren er zo’n 14.000 fietsers die mee deden aan de fietselfstedentocht. Vanaf Bolsward werd in de vroege uren onder gezellige omstandigheden gestart. Omstreeks half twee in de middag kwamen de snelsten alweer aan in Bolsward. Op enkele onwel wordingen en valpartijen na was de tocht zeer geslaagd. Het weer zat ook de gehele ochtend en middag mee, alleen in de avond zou er nog een bui kunnen vallen, maar dat word goed in de gaten gehouden door de organisatie.