Bejaarde man opgelicht
TWIJZEL – De politie onderzoekt een geval van oplichting bij een hoogbejaarde inwoner van Twijzel. Afgelopen week kwam een colporteur bij de man aan de deur. Die bood hem, zogenaamd namens de gemeente, twee jassen aan. De bejaarde man moest daar echter wel voor betalen. Dit deed hij en de man kreeg vervolgens twee jassen overhandigd. Achteraf bleek dat de jassen niet de waarde ter vertegenwoordigden waarvoor de man ze had gekocht. De inwoner van Twijzel deed dan ook aangifte van oplichting.

 

Twee aanhoudingen na diefstal pinautomaat

SURHUISTERVEEN – De politie heeft donderdagavond rond 23.00 uur twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een pinautomaat bij een onbemand tankstation aan de Meander. Een getuige had de mannen bij het tankstation zien wegrijden en gaf het kenteken en signalement door aan de politie. Meerdere eenheden werden ingezet om de auto op te sporen en al snel werd de auto in Joure staande gehouden. De inzittenden, twee 26-jarige mannen uit Roemenië, voldeden aan het doorgegeven signalement en werden aangehouden. In de auto werd geen pinautomaat aangetroffen. Waarschijnlijk was nog een tweede auto bij de diefstal betrokken. De twee mannen werden voor nader onderzoek overgebracht en ingesloten op het bureau.

 

Man aangehouden na mishandeling agent

BUITENPOST – De politie heeft donderdagavond een 55-jarige man uit Damwoude aangehouden op verdenking van mishandeling. De man was eerder die avond in zijn auto op de Voorstraat voor een alcoholcontrole staande gehouden. Omdat het vermoeden bestond dat hij gedronken had, werd hij vrijwillig meegenomen naar het bureau voor een blaastest. Ineens ging hij volledig door het lint en sloeg een agent meerdere keren met zijn vuist tegen het hoofd. Hierop werd hij aangehouden. Op het bureau blies hij 350 ug/l, goed voor een rijverbod van twee uur. Bovendien bleek de man met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden. Zijn auto werd in beslag genomen en hij werd voor nader onderzoek ingesloten.

 

Verkeerscontrole

SNEEK – De politie heeft donderdag gezamenlijk met de Belastingdienst een verkeerscontrole uitgevoerd. Door middel van een kentekenregistratie werden 21 voertuigen uit 6758 gecontroleerde kentekens door de Belastingdienst geselecteerd. Van deze 21 voertuigen werden 18 voertuigen door motorrijders naar de controleplaats bij het politiebureau gebracht. Op 12 voertuigen werd door de Belastingdienst beslag gelegd en 4 daarvan zijn afgevoerd. Voor de andere voertuigen wordt een regeling getroffen. De Belastingdienst kon ter plaatse een totaalbedrag van 6249 euro innen.

 

De politie controleerde in totaal 62 voertuigen op technische eisen en de bestuurders op het bezit van een geldig rijbewijs. Dit resulteerde in 29 processen-verbaal waaronder vier keer het overschrijden van de maximum snelheid van 80 kilometer per uur op de ring Sneek. Een bestuurder moest hierdoor zijn rijbewijs inleveren. Zeven voertuigen hadden een onjuist of onleesbaar kenteken. Negen bestuurders droegen geen autogordel en twee bestuurders hielden hun mobiele telefoon vast tijdens het autorijden. Daarnaast betroffen de overtredingen onder andere; rijden zonder verzekering, gladden banden, onnodig claxonneren en een ongeldig of niet kunnen tonen van een rijbewijs.

 

Getuigen gezocht van diefstal scooter

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de diefstal van een scooter, donderdagavond op het Kalverdijkje. Tussen 19.30 en 20.30 uur werd een blauw-witte scooter gestolen vanaf het terrein van de voetbalvereniging. De sleutels van de scooter werden uit de onafgesloten kleedkamer van het damesvoetbalteam weggehaald. Hierdoor kon de scooter worden meegenomen door een onbekend persoon. De 17-jarige eigenaresse uit Leeuwarden deed donderdagavond direct aangifte. Net nadat zij de aangifte zou ondertekenen belde haar broer dat hij haar scooter zag staan op de Gealanden. Ter plaatse bleek het om de scooter van de 17-jarige te gaan. De politie komt graag in contact met mensen die meer van deze diefstal hebben gezien of meer informatie hebben. Dat kan op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.