Met een rit in de zandauto over de nieuwe ovonde heeft gedeputeerde Sietske Poepjes het startsein gegeven voor de uitvoering van het werk aan de nieuwe N381; de provinciale weg tussen Drachten en de Drentse grens. “Met de aanpak van de N381 maken wij de weg veiliger. Zowel voor de weggebruikers, omgeving als voor de dieren.”

De ovonde, die is aangelegd in de bocht bij Wijnjewoude, is het eerste zichtbare werk aan de N381. Het is een tijdelijke oplossing. Met de ovonde kan het bouwverkeer veilig kruisen met het verkeer op de weg. Het geeft Boskalis, de partij die het werk uitvoert tussen Drachten en Oosterwolde-Noord, de gelegenheid om hun werk goed en veilig te doen. Na het weekend gaat de aannemer verder met het werk aan de in- en uitritten aldaar. Als de tijdelijke situatie klaar is, begint Boskalis met het verdubbelen van de rijbaan vanaf Drachten tot aan Wijnjewoude.

Meer dan een weg

Het werk bij Wijnjewoude is nog maar het begin van alle uitvoerende werkzaamheden aan de N381. Begin 2015 begint de uitvoering tussen Oosterwolde-Zuid en de Drentse grens. Later dat jaar volgt de aanpak van het gedeelte tussen Oosterwolde-Noord en Oosterwolde-Zuid. Ook in het gebied om de weg heen gaat van alles gebeuren zoals het herinrichten van het gebied rondom Wijnjewoude en Donkerbroek, maar ook het plaatsen van kunstbomen voor vleermuizen.

Kijk op de (vernieuwde) website www.n381.nl voor een overzicht van alle maatregelen via het tabblad Projectkaart. Volg ons ook op Twitter: @projectn381.