Als een scheidsrechter na afloop van de wedstrijd de meest besproken persoon is, betekent dit veelal dat hij een allesbehalve foutloze wedstrijd heeft gefloten. In het Jan Louwers Stadion in Eindhoven gold dit vanavond voor de pas 24-jarige Jochem Kamphuis die in de 18e minuut een afgrijselijke overtreding van Jens van Son op Paul Beekmans volledig mis interpreteerde door zelfs Paul Beekmans hiervoor met een gele kaart te bestraffen. Een rode kaart voor Jens van Son -die overigens vlak daarvoor ook al een gele kaart had gekregen- was meer dan op zijn plaats geweest. Dat Zdenko Kapralik vlak voor de rust wel met rood het veld moest verlaten -overigens terecht gegeven vanwege het vasthouden van de doorgebroken spits Ratko Vansimpsen- maakte het er alleen maar zuurder op. Deze zelfde Vansimpsen vervulde een hoofdrol in deze wedstrijd door in de tweede helft zowel de 1-0 als de 2-0 op het scorebord aan te laten tekenen. Ratko Vansimpsen zou overigens vanavond op de bank beginnen, maar omdat de beoogde eerste spits Jelle van Kruijssen te laat op de club was, mocht Vansimpsen vanaf het eerste fluitsignaal beginnen. Ook dit voorval toonde aan dat het lot SC Cambuur-Leeuwarden vanavond niet gunstig gezind was. Leon Kantelberg zorgde vlak voor het einde voor de 3-0 einduitslag.

In een rommelige eerste helft kwamen de Leeuwarders goed uit de startblokken. Tegen FC Eindhoven -dat tot vanavond eveneens 20 punten bijeen had gesprokkeld- leidde dit niet tot grote kansen of het moet een gevaarlijke vrije trap van Oguzhan Türk zijn die in de 6e minuut rakelings over het doel van Ruud Swinkels ging. Oguzhan Türk moest overigens vlak daarna met een hamstringblessure het veld al verlaten. Hij werd vervangen door de ijverige Norair Mamedov. Gaandeweg de eerste helft raakte de ploeg van trainer Alfons Arts de grip op de wedstrijd kwijt overigens zonder echt in gevaar te komen.

Nadat Rudy Jansen in de tweede helft de plek van Zdenko Kapralik mocht overnemen -Nassir Maachi bleef achter in de kleedkamer- ging het in het begin van de tweede helft al snel fout. Een misverstand tussen David Meul en Rudy Jansen zorgde ervoor dat Ratko Vansimpsen in de 49e minuut frank en vrij mocht binnenkoppen. Een kwartier voor het einde maakte deze Belgische spits ook de 2-0, waarna Leon Kantelberg het feest voor de thuisclub compleet maakte door in de 89e minuut de 3-0 aan te tekenen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat SC Cambuur-Leeuwarden vanavond niet bij machte was om echt gevaarlijk te worden, hoewel het nooit duidelijk zal worden wat er was gebeurd wanneer scheidsrechter Jochem Kamphuis in de 18e minuut wel de juiste beslissing had genomen. Volgende week wacht RBC Roosendaal in eigen stadion. Weer een belangrijke wedstrijd in een zoals bekend spannende periode voor de club, niet alleen op het sportieve vlak.

Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels, Rochdi Achenteh, Ruud van der Rijt, Jelle de Bock (67. Sjors Paridaans), Justin Tahapary, Rob van Boekel, Leon Kantelberg, Bart van Brakel (67. Ivo Rossen), Jens van Son, Jeffrey Vlug, Ratko Vansimpsen

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree, Zdenko Kapralik, Léon Hese, Randy Rustenberg, Danny Guijt, Paul Beekmans (73. Serhat Koç), Oguzhan Türk (18. Norair Mamedov), Sandor van der Heide, Kevin Diaz, Nassir Maachi (46. Rudy Jansen)

Gele kaart: Beekmans, Van der Ree (SC Cambuur-Leeuwarden), Van Son (FC Eindhoven)