Op de avond van Deadline Day die als gebruikelijk in het teken stond van het wel en wee van (geruchten over) uitgaande en inkomende transfers werd er gelukkig ook nog gewoon gevoetbald. In Helmond wel te verstaan, waar Cambuur op het ongewone tijdstip van dinsdagavond om 9 uur aantrad tegen de plaatselijke BVO. Helaas was ook bij dit duel geen publiek op de tribune toegestaan. Dit laatste uiteraard vanwege het ongrijpbare corona virus dat de hele wereld in zijn greep heeft. Zo ook bij de Helmonders, waar hoofdtrainer Wil Boessen en zijn assistent Frank van Kempen door het virus zijn getroffen en hierdoor niet bij de wedstrijd aanwezig konden zijn. Technisch manager Louis Coolen en assistent Maurice Verberne hadden daarom vanavond in Stadion De Braak de leiding over de gastheren. Eindigde Helmond Sport afgelopen seizoen troosteloos onderaan, dit seizoen is het duidelijk andere koek. Hoewel de seizoenstart van de Kattenmeppers cijfermatig gezien niet geweldig is, heeft Wil Boessen dit seizoen de beschikking over een beduidend betere selectie. Dat is mede ingegeven door de samenwerking met KV Mechelen, waardoor een viertal getalenteerde huurlingen van de voormalige Belgische grootmacht zich bij Helmond Sport verder kunnen ontwikkelen. Manco is het tot op heden gebrek aan scorend vermogen. De thuisploeg scoorde tot vanavond slechts twee maal in vijf wedstrijden. De wedstrijd had vanavond twee compleet verschillende gezichten. Legden de mannen van Henk de Jong een zeer matige eerste helft op de mat en gingen hierdoor niet eens tegen de verhouding met een 1-0 achterstand de rust in, na de pauze was alles anders. Toen denderde Cambuur over Helmond Sport heen en won het uiteindelijk overtuigend met 1-5.In het SolarUnie Stadion kon Henk de Jong deze avond nog niet beschikken over de nieuwe aanwinst Joris Kramer en de geblesseerde Robin Maulun. De Franse middenvelder kreeg in de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een tikje op zijn voet, maar is op de weg terug en zal waarschijnlijk in de volgende wedstrijd weer van de partij zijn. Michael Breij was zijn logische vervanger. Daar tegenover stond de terugkeer van Robert Mühren en Erik Schouten die in het laatste duel in thuisquarantaine zaten. Nadat de nieuwe hymne van de Keuken Kampioen Divisie had geklonken kregen beide ploegen al vroeg een mogelijkheid om de score te openen. In de derde minuut kopte Michael Breij uit een voorzet van Mitchel Paulissen over, enkele minuten later was het aan de andere kant bijna raak. Een schot van Loukili ging rakelings naast het doel van Sonny Stevens. In een verder weinig verheffende eerste helft leken Helmond Sport en Cambuur doelpuntloos aan de thee te gaan.  Echter, vlak voor het verstrijken van de eerste helft viel er toch nog een doelpunt te noteren. Verdediger Alex van Hoorenbeeck mocht uit de allereerste corner van Helmond Sport frank en vrij binnen schieten. Een domper voor een tot op dat moment uitermate matig spelend Cambuur.

Met de ingevallen Jamie Jacobs begonnen de Leeuwarders gretig aan de tweede helft. Binnen de kortste keren zorgde de aanvallende middenvelder voor een ommekeer in de wedstrijd. Eerst schoot hij de bal uit een combinatie van Mitchel Paulissen en Calvin Mac-Intosch onberispelijk hard binnen, waarna hij in de 59e minuut het eindstation was van weer een prima opgezette aanval. Cambuur leek daarna bevrijd en was niet meer te houden. Cambuur wervelde over de Helmonders heen en de ploeg van interim coach Louis Coolen was niet bestand tegen de geel-blauwe aanvalsdrang. Eerst zorgde Issa Kallon met een heerlijke individuele actie voor een marge van twee doelpunten, waarna Robert Mühren en Mitchel Paulissen met prima goals de eindstand van 1-5 bepaalden.

Zondagmiddag om half 3 treden onze geel-blauwen aan tegen FC Dordrecht. De Dordtenaren verwelkomden dit seizoen een karrevracht aan nieuwe spelers. Zo moeten de nieuwelingen Arsenio Valpoort, Kevin Vermeulen en Kevin Jansen ervoor zorgen dat de Schapenkoppen van Harry van den Ham weer een rol van betekenis gaan spelen in de Keuken Kampioen Divisie. Maar het is aan Henk de Jong en zijn manschappen om dit te voorkomen en de punten aan het Cambuur plein te houden.

Opstelling Helmond Sport: Stijn van Gassel, Dean van der Sluijs, Alex van Hoorenbeeck, Orhan Džepar, Boyd Reith, Jeff Stans, Gaétan Bosiers, Lance  Duijvestijn (67. Jelle Goselink), Karim Loukili (85. Maxine de Bie), Jordy Thomassen, Arno van Keilegom (67. Sander Vereijken)

Opstelling SC Cambuur: Sonny Stevens, David Sambissa, Erik Schouten, Calvin Mac-Intosch, Jasper ter Heide (50. Doke Schmidt), Mees Hoedemakers, Michael Breij, Mitchel Paulissen, Issa Kallon (74. Giovanni Korte), Robert Mühren, Jarchinio Antonia (46. Jamie Jacobs)

Scheidsrechter: de heer S. (Sander) van der Eijk

Gele kaart: David Sambissa (SC Cambuur), Boyd Reith, Sander Vereijken (Helmond Sport)