Tegen de op papier ‘kleinere’ clubs in de Jupiler League laat SC Cambuur-Leeuwarden het dit seizoen tot op heden afgrijselijk afweten. Na nederlagen tegen BV Veendam en AGOVV volgde vanavond een nederlaag tegen het onderaan bivakerende Fortuna Sittard. Nota bene de enige ploeg in de Jupiler League zonder overwinning en met een negatief puntenaantal. Het werd uiteindelijk 2-1 in de nagenoeg lege Trendwork Arena.

SC Cambuur-Leeuwarden kwam uitermate zwak, bijna apathisch uit de startblokken. Fortuna Sittard kwam dan ook in de 10e minuut terecht op voorsprong, nadat Rick Geenen uit een corner van Zarko Grabovac de score opende. Typerend voor de ploeg van trainer Stanley Menzo was dat pas na 17 minuten de Leeuwarders het eerste schot op het Fortunese doel afvuurden. Ondanks het matige spel kreeg SC Cambuur-Leeuwarden toch een paar uitgelezen kansen om de stand gelijk te trekken. Zo verschenen Bob Schepers en Serhat Koç alleen voor doelman Danny Wintjens, maar beiden wisten helaas de stand niet gelijk te trekken.

In de tweede helft zorgde de ingevallen Mark de Vries voor meer dreiging en was Fortuna Sittard niet meer in staat om onder de druk uit te komen. De gelijkmaker van Danny Guijt in de 54e minuut was dan ook meer dan terecht. Alle seinen stonden op dat moment op groen om door te drukken en de wedstrijd in het voordeel van blauw-geel te beslissen. Tot ieders verbazing mocht Rick Geenen frank en vrij even later de 2-1 binnenkoppen, waarna SC Cambuur-Leeuwarden in het restant van de wedstrijd niet meer in staat bleek om het tij te keren. Een totaal onnodige nederlaag, die extra zuur werd toen de overige uitslagen bekend werden. Twee weken tijd om de wonden te likken en in de komende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk sportieve revanche te nemen.

Opstelling Fortuna Sittard: Danny Wintjens, Philippe Liard, Rick Geenen, Joeri Schroyen, Zarko Grabovac, Badre Kotbani (48. Lars Gulpen), Ramon Voorn, Anthony Di Lallo, Fabio Caracciolo (89. Diogo Pinheiro), Bernard Hofstede, Soufiane Dadda (80. Mo Riyani)
Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Rudy Jansen, Léon Hese, Zdenko Kapralik, Kevin Diaz, Oguzhan Türk, Nassir Maachi, Danny Guijt, Paul Beekmans, Serhat Koç (46. Mark de Vries), Bob Schepers (83. Sandor van der Heide)

Gele kaarten: Grabovac, Liard (Fortuna Sittard)

Scheidsrechter: M. Ketting

Aantal toeschouwers: 2.946 Door omstandigheden zijn wij er niet geweest voor foto,s