Op de fantastische grasmat van V.V. De Veluwse Boys heeft SC Cambuur-Leeuwarden vanavond een verdienstelijk gelijkspel tegen FC Ergotelis behaald. Op Sportpark ‘De Westeneng’ eindigde de wedstrijd tegen de in de hoogste Griekse divisie uitkomende club uit Iraklion -de hoofdstad van Kreta- in 1-1.

SC Cambuur-Leeuwarden begon vanavond in een enigszins gewijzigde opstelling. Robert van Boxel speelde namelijk voor het centrale verdedigingsduo -bestaande uit Rudy Jansen en Léon Hese- en Danny Guijt mocht plaats nemen achter de aanvallers Mark de Vries en Reza Ghoochannejhad. Door een ongelukkig eigen doelpunt van de verder degelijk spelende Dennis van der Ree kwamen de Grieken in de 6e minuut al op voorsprong. Behalve een knap ingeschoten vrije trap van Léon Hese konden de Leeuwarders hier in de eerste helft weinig tegenover stellen. Verdedigend oogde het spel van SC Cambuur-Leeuwarden nog te onzeker en de schoonheidsfoutjes moeten er voor de start van de competitie uit. Léon Hese liet vanavond in Garderen overigens zien klaar te zijn voor de ouverture tegen FC Dordrecht. Hij was scherp in de duels en communicatief nadrukkelijk aanwezig.

In de tweede helft vergat FC Ergotelis de wedstrijd definitief in Grieks voordeel te beslissen. Zowel de paal als de lat van het door David Meul bewaakte doel werd geraakt. En zoals zo vaak in het edele voetbalspel gebeurt, viel het doelpunt dan aan de andere kant. Ook vanavond ging deze vaak opgaande voetbalwet weer op, want Reza Ghoochannejhad maakte in de 76e minuut fraai gelijk. Hieraan ging een prachtige aanval vooraf, want Sandor van der Heide verlengde een inspeelbal van Léon Hese op fraaie wijze met zijn hak, waarna Reza Ghoochannejhad vrij voor de Griekse doelman mocht raakschieten. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Michel Winter kreeg dezelfde Ghoochannejhad nog een unieke kans op de volle winst, maar de eerlijk gebiedt te zeggen dat dit de wedstrijd geen recht zou doen. Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een ietwat gemakkelijker combinerend team.

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree, Rudy Jansen, Léon Hese, Kevin Diaz, Robert van Boxel (60. Paul Beekmans), Jeffrey de Visscher (60. Sandor van der Heide), Nassir Maachi (60. Dave Huymans) , Danny Guijt (60. Nathanel Cathalina), Reza Ghoochannejhad, Mark de Vries (46. Serhat Koç)

Scheidsrechter: F. Winter