Op een warm Sportpark De Tille heeft SC Cambuur-Leeuwarden vanmiddag met 0-11 gewonnen van een team (met onder andere oud-spelers Ale de Boer en Harvey Bischop in de gelederen) uit de regio Kootstertille. Een knappe overwinning die iedereen tevreden moet stemmen, zeker na de enigszins teleurstellende wedstrijd van gisteravond tegen zondageersteklasser Bergum. De eerste helft werd met een 0-4 tussenstand afgesloten, waarbij Serhat Koç, Léon Hese, Nassir Maachi en Dave Huymans de doelpunten voor hun rekening namen. In het bijzonder het doelpunt van Léon Hese -een fraaie afstandschot- was het vermelden waard. Daarnaast liet de beweeglijke en doelgerichte Serhat Koç zien alles in zich te hebben om een succesvolle speler voor SC Cambuur-Leeuwarden te worden.

Na de rust mocht Jeffrey de Visscher in de kleedkamer achterblijven en kreeg Nathanel Cathalina weer een kans om zijn kunsten te vertonen. 20 minuten later liet trainer Stanley Menzo een half dozijn nieuwe spelers invallen. Zo kwamen Reza Ghoochannejhad, Robert van Boxel, Bob Scheepers, Sandor van der Heide, Mark de Vries en de Catalaanse proefspeler Roman Giro in het veld. Het stond door doelpunten van Dave Huymans en Serhat Koç inmiddels al 0-6. 3 doelpunten van Bob Scheepers waarvan 1 uit een fraai opgezette aanval via Robert van Boxel en Mark de Vries, een doelpunt van Robert van Boxel en Nathanel Cathalina zorgden uiteindelijk voor een 0-11 einduitslag.

Na de laatste oefenwedstrijd tegen amateurs staat volgende week vrijdag in Menaldum een oefenwedstrijd tegen Helmond Sport op het programma. Dan zal duidelijker worden hoe SC Cambuur-Leeuwarden ervoor staat. Tenslotte voor wat het waard is, het was lang geleden dat de Leeuwarders met dubbele cijfers Kootstertille verlieten&

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Rudy Jansen (65. Sandor van der Heide), Léon Hese, Paul Beekmans (65. Robert van Boxel), Jeffrey de Visscher (46. Nathanel Cathalina), Nassir Maachi (65. Bob Scheepers), Oguzhan Türk (65. Ramon Giro), Dave Huymans (65. Reza Ghoochannejhad), Serhat Koç (65. Mark de Vries), Kevin Diaz, Dennis van der Ree

Scheidsrechter: A. de Jong uit Donkerbroek