Hopelijk wordt het aloude gezegde ‘Een slechte generale repetitie, levert een goede uitvoering op’ komende week waarheid, want dat zou betekenen dat aanstaande vrijdag in de eerste competitiewedstrijd FC Dordrecht met lege handen huiswaarts mag keren. SC Cambuur-Leeuwarden verloor namelijk vanmiddag op het prachtige kunstgrasveld van Sportpark De Boshoek met 3-2 van HHC Hardenberg. De ploeg van trainersduo Alfons Arts en Henk de Jong speelde in de eerste helft erg plichtmatig, waardoor al na 20 minuten in de eerste helft het in de Topklasse uitkomende HHC met 2-0 voorstond. Daar tegenover stonden een paar fraaie kansen voor de Leeuwarders -met name uit een aantal hoekschoppen-, maar de doelman van HHC (Sander Danes) stond vanmiddag fantastisch te keepen.

In de tweede helft mochten Mark de Vries, Rudy Jansen, Dennis van der Ree en Zdenko Kapralik hun opwachting maken. Een hoger baltempo en meer gezonde agressiviteit zorgden ervoor dat SC Cambuur-Leeuwarden oppermachtig was en meer dan verdiend op gelijke hoogte kwam. Sandor van der Heide en Nassir Maachi waren de doelpuntenmakers. Het leek vervolgens een kwestie van tijd dat de thuisploeg op achterstand werd gezet, maar een ongelukkige actie van Zdenko Kapralik leidde uiteindelijk de 3-2 van Wesley Bakker in. De Leeuwarders waren vervolgens niet meer bij machte om deze achterstand weer recht te zetten en zullen hopelijk deze nederlaag ‘gebruiken’ om komende vrijdag in de tweede helft van de Jupiler League 2010/2011 een vliegende start te maken.

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: Robbert te Loeke, Nuelson Wau (46. Rudy Jansen), Robert van Boxel, Gijs Luirink (46. Zdenko Kapralik), Kevin Diaz (46. Dennis van der Ree), Paul Beekmans, Sandor van der Heide, Danny Guijt, Nassir Maachi, Reza Ghoochannejhad (46. Mark de Vries), Bob Schepers