In een week waarin nauwelijks buiten kon worden getraind en onze club buiten het veld weer volop in het nieuws was, heeft SC Cambuur-Leeuwarden vanmiddag met 2-0 verloren van FC Zwolle. Op papier een ogenschijnlijk reguliere overwinning, maar in werkelijkheid een volstrekt onnodige nederlaag. Door 2 individuele fouten kwam de koploper van de Jupiler League namelijk wel erg gemakkelijk aan haar doelpunten. Ook de Leeuwarders kregen voldoende mogelijkheden, maar wisten in tegenstelling tot de Zwollenaren de trekker niet over te halen. Hierdoor werd een vervelende traditie voortgezet, want voor het zesde seizoen op rij eindigde de wedstrijd in Zwolle tussen beide ploegen in het voordeel van de thuisploeg. Danny Schreurs was met 2 doelpunten voor rust de grote man. Deze bewegelijke aanvaller opende de score in de 8e minuut en maakte er kort voor rust 2-0 van.

In het voor een koploper matig gevulde FC Zwolle Stadion had trainer Alfons Arts de laatste weken goed ingevallen Naroir Mamedov in de basis gezet. Hij had een lastige middag tegen het ijzersterkte verdedigingsduo Eric Botteghin en Etiënne Reijnen. Hoewel de Leeuwarders goed uit de startblokken kwamen en via een schot van de vanmiddag sterk spelende Paul Beekmans een eerste speldenprik uitdeelde, kwam de ploeg van Art Langeler met Jaap Stam naast zich op de bank vanuit het niets in de 8e minuut op voorsprong. Door knullig optreden achterin mocht hij de bal langs David Meul schieten. In een aantrekkelijke eerste helft kreeg SC Cambuur-Leeuwarden nog een aantal uitgelezen mogelijkheden om de stand gelijk te trekken, maar Sandor van der Heide, Kevin Diaz en Nassir Maachi wisten doelman Diederik Boer niet te verschalken. En dan valt het doelpunt vaak aan de andere kant, hetgeen vanmiddag in het koude Zwolle ook geschiedde. Robert van Boxel liet Danny Schreurs uit zijn rug lopen, waarna deze zelfde Schreurs alleen op David Meul af mocht gaan en koel bleef. Een enorme (en onnodige) domper, zo vlak voor rust.

De tweede helft was van een veel matiger niveau. Zdenko Kapralik verving Robert van Boxel. FC Zwolle hoefde niet en SC Cambuur-Leeuwarden kon niet meer. De matig spelende Danny Guijt had in de 50e minuut de spanning in de wedstrijd terug moeten brengen, maar vlak voor doelman Diederik Boer raakte hij de bal compleet verkeerd. Daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit. Door deze nederlaag blijft SC Cambuur-Leeuwarden op de zesde positie bivakkeren en blijft FC Zwolle ongenaakbaar koploper. Volgende week spelen de Leeuwarders hun laatste competitiewedstrijd van het jaar. In en tegen Emmen kan SC Cambuur-Leeuwarden dan revanche nemen op deze teleurstellende nederlaag.

Omdat gisteren oud speler Gerard de Haan op tragische wijze is overleden, speeldeSC Cambuur-Leeuwarden vanmiddag met rouwbanden.

Opstelling FC Zwolle: Diederik Boer, Said Bakkati, Eric Botteghin, Etiënne Reijnen, Gillian Justiana, Albert van der Haar, Arne Slot, Bram van Polen (85. Erik Bakker), Danny Schreurs (58. Yanic Wildschut), Sjoerd Ars (90. Pepijn Kluin), Joey van den Berg

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree, Léon Hese, Robert van Boxel (46. Zdenko Kapralik), Randy Rustenberg, Paul Beekmans, Danny Guijt, Sandor van der Heide, Kevin Diaz (85. Danny Post), Norair Mamedov, Nassir Maachi (71. Reza Ghoochannejhad)

Scheidsrechter: R. Wiedemeijer

Gele kaarten: Danny Guijt, Randy Rustenberg (SC Cambuur-Leeuwarden), Gillian Justiana (FC Zwolle)

Aantal toeschouwers: 6.819