SC Cambuur heeft in de bekerwedstrijd tegen RKC veel te gemakkelijk de doelpunten weggegeven. Het werden er uiteindelijk vier, maar met wat meer precisie had de zege voor de Waalwijkers nog groter kunnen uitvallen. Trainer Alfons Arts laakte de organisatie achterin. ‘Wij laten elkaar wat verzuipen en daar heb ik nog de meeste moeite mee’. Zeker het eerste half uur speelde Cambuur een knappe partij. Al in de tweede minuut werd Nassir Maachi door Sandor van der Heide keurig op tijd bediend, maar in plaats van de bal op het doel te rammen probeerde hij het met een subtiel lobje dat te weinig hoogte mee kreeg om invaller-doelman Arjan van Dijk te verrassen. Cambuur kreeg nog een paar kansen, maar die ontstegen niet het NAP. Een grote dreiging ging er niet van uit. RKC bleef rustige loeren op een geschikt moment om toe te slaan. Dat was na ruim een half uur het geval. Fred Benson glipte binnendoor bij Rudy Jansen en de Cambuur-captain pakte de RKC-aanvaller binnen de zestien. Benson ging gretig neer en dus kon arbiter Ben Haverkort niks anders dan een penalty geven. Meul ging naar de goede hoek, maar het schot van Benson was te hard: 0-1. Cambuur mocht zijn keeper David Meul dankbaar zijn dat Benson kort na die strafschop er niet 0-2 van maakte. Die goal viel overigens nog wel voor de rust. Donny de Groot tekende voor de treffer.

In de tweede helft speelde Cambuur zwakker dan voor rust. Roald van Hout kreeg al na vijf minuten een uitgelezen kans om het team van Arts de genadeklap toe te brengen, maar hij faalde opzichtig. Cambuur bleef nog wat hoop houden, zelfs na de 0-3 van Derk Boerrigter. Immers Ozan Türk mocht twintig minuten voor tijd van net buiten de zestien aanleggen en hij maakte er een heerlijke treffer van. Het kon nog. Het kan spoken in een bekerwedstrijd, wist RKC-trainer Ruud Brood. Arts wisselde echter een spits voor een spits en leek niet van plan nog een keer alles uit de kast te willen halen om een gelijkspel en dus een verlenging uit het vuur te slepen. Jammer, want het publiek geloofde er weer helemaal in en zeker Noord ging als van ouds te keer. Tien minuten voor tijd maakte Van Houts zijn fout goed en scoorde de 1-4. Die kans werd hem wel erg gemakkelijk aangereikt. De competitiewedstrijd vrijdag tegen Sparta thuis is een mooie gelegenheid de club weer wat blos op de wangen te geven.

SC CAMBUUR: Meul, Van der Ree, Jansen, Kapralik, Rustenberg, Beekmans (46. Koc), Van der Heide, Guijt, Türk, Maachi (74. Mamedov), Diaz.

RKC: Van Dijk, Varela, Drost, Van Peppen, Mulder, Meijers, Benson (78. Braber), Boerrigter (82. Schet), Van Hout, Colin (22. Van Mosselveld), De Groot.

Scheidsrechter: Ben Haverkort.

Geel Van der Heide, Jansen (Cambuur). Van Hout (RKC).