SC Cambuur heeft door de 2-1 winst op FC Emmen de toch al prima start van de competitie een knap vervolg gegeven. Met zes uit twee is de ploeg mede-koploper. Het lag in de lijn van de hoop en zeker sinds vorige week in die der verwachtingen. Groots was de wedstrijd niet, maar af en toe viel er wel het een en ander te genieten. Cambuur zette meteen druk en gaf FC Emmen slechts weinig mogelijkheden om van zich te doen spreken. Dat resulteerde overigens voor de rust wel in een paar aardige kansen voor de bezoekers, maar hun aanvallers faalden opzichtig. Bovendien greep keeper Meul een keer prima in toen het even echt gevaarlijk werd. De rond de 8000 toeschouwers konden zonder zakjapanner wel uitrekenen dat de jongens van Menzo zeker in de eerste helft het meeste balbezit hadden. Een paar keer mondde dat uit in hapklare brokken. Zo tikte Sandor van der Heide een prachtige pass van Robert van Boxel net over en zag Serhat Koç vlak voor rust een harde inzet geblokkeerd.

Direct na de onderbreking leek de wedstrijd een heel ander karakter te krijgen. Cambuur wist nu wel kansen te scheppen. Al na vijf minuten was het bingo. Paul Beekmans en |Rudy Jansen vonden elkaar in een mooie combinatie. De lage voorzet van Jansen werd een prooi voor Nassir Maachi. Hij liet keeper Zeinstra kansloos. FC Emmen probeerde wat meer dreiging te forceren, waardoor Cambuur voor op zijn beurt weer meer ruimte kreeg. Maachi had de score kunnen verdubbelen, maar dat lukte niet op twintig minuten voor het einde. Vijf minuten later was het wel raak. Maachi pikte een strakke pass van Ozan Türk prima op, zette laag voor en Reza Ghoochannehjad, ingevallen voor Mark de Vries, maakte er 2-0 nul van. Hij stelde daarmee de zege in feite veilig. FC Emmen scoorde nog wel uit een hoekschop tegen, het eerste competitiedoelpunt van de Drenten, maar de spanning die die goal in zich zou kunnen hebben, bleef uit. Cambuur haalde, zonder briljant te spelen, vrij gemakkelijk het einde.

Op de persconferentie na afloop deed zich het merkwaardige verschijnsel voor dat de winnende trainer niet tevreden was en de verliezende juist wel. Azing Griever van FC Emmen had zijn ploeg veel beter zien spelen dan een week eerder. Hij putte daar moed uit voor de nabije toekomst. Stanley Menzo vond dat het spel van zijn ploeg in de tweede helft weliswaar beter was dan in de eerste 45 minuten maar goed was het allerminst. Op momenten dat dat wel het geval was werd er ook gescoord. Dan zie je, dat er vertrouwen is. Echter nog te vaak verstoppen spelers zich en nemen dan te weinig verantwoordelijkheid. Nee goed, was het niet, maar hij was blij met de punten. We gaan eraan werken om het beter te krijgen, aldus de oefenmeester.

Voor de wedstrijd werd afscheid genomen van Johan Groote die Cambuur als speler, trainer en hoofscout heeft gediend. Hij wordt trainer van Sneek Wit Zwart. Groote kreeg van de club een foto waar hij op staat met Gerrie Schouwenaar ‘dus beter kan het niet’.

50. 1-0 Maachi

74 2-0 Ghoochannehjad

84. 2-1 G. de Vries

CAMBUUR: Meul, Jansen, Hese, Van Boxel, Diaz, Van der Heide (83. Guijt), Türk, Beekmans, Maachi, De Vries (66. Ghoochannehjad), Koç

Emmen: Zeinstra, Johnny de Vries, Fisher (87. Paridaans), Zimmerman, Guus de Vries, De Groot, Denissen (81. Malenovic), Stolte, Ter Heide, Chery en Rojer.

Scheidsrechter: Janssen, Meijel.

Kaarten: geel Beekmans, Van Boxel, De Vries, Van der Heide (Cambuur), Chery, G. de Vries, J. de Vries (FC Emmen)

Toeschouwers: 8000 De wedstrijd bezocht? Zet jouw wedstrijdbezoek om naar een extra kans op een voetbalreis t.w.v. €2500 naar Milaan, Barcelona, Madrid of Londen. Registreer de barcode van jouw toegangskaart of seizoenkaart op www.jupilerleague.nl/tickets!