De nummer twee tegen de nummer achttien. Waar je op basis van de ranglijst misschien een zorgeloze avond zou verwachten weet de doorgewinterde Cambuur-supporter wel beter. FC Den Bosch is namelijk nooit een makkelijke tegenstander geweest voor SC Cambuur. Van de 38 ontmoetingen in Leeuwarden werden er slechts elf gewonnen en bovendien zijn er simpelweg geen makkelijke wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie. Dat bleek ook vanavond, in een duel waarin de geel-blauwen weliswaar legio kansen wisten te creëren maar het scoren moeizaam ging, werd ondanks een achterstand met 3-1 gewonnen.

Niets wees overigens nog op een moeizame avond in het eerste kwartier. De geelhemden raasden over de in het blauw gestoken Bosschenaren heen en werden veelvuldig gevaarlijk. Met name Antonia, Mühren en Korte zorgden voor veel gevaar, maar doelman Van der Steen bleef met kunst, vliegwerk en kunde overeind.

Niet dat de bezoekers overigens niet gevaarlijk werden, want dat was vanuit de omschakeling wel degelijk het geval. Onder aanvoering van de jongelingen Ringo Meerveld en Kevin Felida kwam het er af en toe zeer gevaarlijk uit en dat leidde ook tot de openingstreffer van laatstgenoemde. Hij kon van dichtbij intikken na een vlot lopende aanval en Stevens was kansloos: 0-1.

SC Cambuur wist wat het te doen stond en waar het duel in een aantal opzichten deed denken aan de ontmoeting met Go Ahead Eagles eerder dit seizoen was dit niet het geval voor wat betreft het aantal kansen. De thuisploeg creëerde meer dan genoeg kansen, maar het was telkens net niet of die dekselse Van der Steen die een Leeuwarder treffer voorkwam.

Tot de 40e minuut. Toen stuurde Mees Hoedemakers zijn kompaan Giovanni Korte weg in de diepte en die etaleerde nogmaals zijn blakende vorm. Op volle snelheid vanaf links werkte hij de bal met een prima boogbal tegen de touwen.

Meteen na rust kreeg Robert Mühren een uitgelezen mogelijkheid om deze marge te verdubbelen, maar zijn inzet ging net naast het doel. Maar zoals zo vaak met onze topschutter was het even later wel raak, al was dat in dit geval niet heel ingewikkeld. Na slecht uitverdedigen van Felida speelde Kallon de bal vrij en Mühren kon zorgeloos binnenschieten: 2-1.

Nog geen tien minuten later ging de wedstrijd op slot en de ingevallen Issa Kallon was de man die daar verantwoordelijk voor was. Hij kreeg de bal een kwartier voor tijd ietwat gelukkig mee en faalde niet oog in oog met de keeper. Met een droge schuiver bepaalde hij de eindstand op 3-1 en daarmee krijgen de overwinningen op Almere City FC en De Graafschap nog meer glans dan ze al hadden. Een puike prestatie kortom, van de mannen van Henk de Jong.

Waar het gros van Nederland nu gaat genieten van een vrij weekend is het in volle vaart door voor de eerste selectie. Aanstaande maandag wacht namelijk het volgende competitieduel en is vanaf 16.30 uur Jong PSV de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Stevens; Schmidt, Mac-Intosch (82’ Kramer), Schouten (C), Sambissa (78’ Bangura); Hoedemakers, Jacbos (54’ Maulun), Paulissen; Antonia (54’ Kallon), Mühren en Korte (82’ Oratmangoen)

Opstelling FC Den Bosch: Van der Steen (C); Lambert, Sturing (69’ Van Hedel), Van Zutphen, Maas; Mulders, Van der Heijden, Felida, Meerveld; Hornkamp (78’ Van Moorsel) en Trotman (69’ Bolsius)

Scheidsrechter: Martin Pérez

Scoreverloop:
20’ 0-1, Felida
40’ 1-1, Korte
65’ 2-1, Mühren
76’ 3-1, Kallon

Gele kaarten: Lambert (FC Den Bosch)