Onder nazomerse omstandigheden, heeft SC Cambuur na een moeizame wedstrijd toch de vierde ronde van het Nationale bekertoernooi weten te bereiken.

KLIK HIER voor foto’s!

Pas laat in de 2e helft werd de wedstrijd beslist door doelpunten van Danny Guyt en Reza. VVSB , uitkomend in de Topklasse zondag, had veruit de beste kansen, maar het was David Meul die zijn doel schoon wist te houden met een paar zeer fraaie reddingen. De eerste helft was zeer matig van beide kanten. Het baltempo lag laag en veel passes kwamen niet aan.

Na een half uur spelen viel Randy Rustenburg geblesseerd uit, waardoor Kevin Diaz terugzakte als linksback en Bob Schepers de plek van Diaz overnam. Diaz speelde de eerste helft vanaf links en Maachi op rechts. Beste kans van de eerste helft was in de 43e minuut, waar Bob Schepers goed doorzette, Maachi alleen voor de keeper kwam, maar naast schoot.

Ruststand 0-0 en daarbij mochten de Leeuwarders zich gelukkig prijzen. De 2e helft oogde een stuk leuker als de eerste. VVSB ging door waar het in de eerste helft mee was gestopt, het SC Cambuur zo lastig mogelijk te maken. VVSB kreeg vroeg in de 2e helft een vrije trap waarbij Meul weg stompte en de rebound van aanvoerder Geert v/d Weiden op de paal belande.

In een periode waarbij VVSB de gevaarlijkste ploeg leek te zijn, was het toch Cambuur wat de verlossende 1-0 op het scorebord bracht. Reza gaf een steekbal op Guyt die vrij voor keeper Hogervorst makkelijk binnenschoot.

4 minuten later waren de rollen omgekeerd ,Guyt gaf voor en Reza tikte binnen, maar blesseerde zichzelf via de paal, wat er vervelend uit leek te zien. VVSB verdiende een doelpunt, maar mede door de sterk spelende Kapralik werd dat voorkomen.

Morgenavond zit SC Cambuur in de bekende ballenbak en laten we hopen op een mooie loting!

Eindstand 0-2

78 min Guyt, 82 min Reza

Gele kaart: Koc, Bosma (VVSB)