Bolsward- Zaterdagavond vond in sporthal de Middelzee het jubileumtoernooi plaatst van voetbalclub RES uit Bolsward. De club bestaat dit jaar 75 jaar. Meerdere zaalvoetbalteams uit het land deden mee.

Het toernooi begon om 19:00 uur. RES verloor de eerste wedstrijd met 0-2 van Marlene uit Heerhugowaard. Marlene is een technische ploeg met inviduele klasse, ze spelen makkelijk over en passeren af en toe hun mannetje.

Het andere gemengde team uit Bolsward ” All Stars’’ met CAB en RES spelers speelde de eerste wedstrijd gelijk met 0-0. In de tweede ronde speelde RES gelijk met 1-1 tegen Z.W.F. uit Franeker. All stars daar en tegen won hun wedstrijd met 1-0 van Exstador uit Harlingen. In de derde ronde verloor RES met 1-2 van Exstador en speelde All Stars knap gelijk tegen de ploeg van Kenneth Goudmijn (oud Cambuur) Marlene. De frustraties zaten er na afloop in bij Marlene. Ze hadden de wedstrijd moeten winnen.
In de laatste twee rondes speelde RES gelijk 2-2 tegen Dhr Vijfje uit Groningen en won de slotronde met 4-0 van All Stars.

De organisatie: Willem Rinsema, Niels Altenburg en Remco Wierema is tevreden over het verloop van de avond!

Foto’s: Rudy Bouma