Met een fraaie 3-1 overwinning op algeheel landskampioen IJsselmeervogels is Harkemase Boys het debuut in de topklasse zaterdag op prachtige wijze begonnen. Op sportpark De Bosk zagen ruim 2500 toeschouwers Martijn Barto voor de Boys na zeventien minuten de score openen. Dat was ook de ruststand. De ploeg uit Spakenburg begon energiek aan de tweede helft, zette Harkemase Boys onder druk en kreeg kansen. Doelman Jacob de Vries toonde zich echter een accurate sluitpost.

Met een dubbele wissel (Oebele Schokker en Erich Jongeling kwamen voor René van der Weij en Erdem Yeni) zette trainer Henk de Jong van Harkemase Boys de wedstrijd naar zijn hand. Schokker, conditioneel nog niet topfit na een liesoperatie in juni, zette halverwege de tweede helft met een geweldige pass Barto vrij voor doelman Martijn van Strien. Barto scoorde beheerst. Dennis Krohne, uitgeroepen tot man of the match, maakte een kwartier voor het einde 3-0, weer uit een pass van Schokker. Wilco Krimp bepaalde in de slotfase de eindstand op 3-1.