LAUWERSOOG – Zaterdagmiddag zijn een tiental schapen overleden bij een vrachtwagenongeval op de Marneweg bij Lauwersoog. De chauffeur uit het Friese Hantumhuizen reed richting Friesland, en kwam door nog onbekende oorzaak in de berm. De veewagen weer op de weg te krijgen mislukte, maar kantelde in de berm tussen de bomen.

De brandweer en ambulance werden gealarmeerd en kwamen met spoed ter plaatse. De chauffeur kon zelf uit de cabine klimmen en bleek na controle van het ambulancepersoneel niet gewond te zijn geraakt. Intussen had de brandweer zich ontfermd over de schapen. Ruim 100 schapen zaten in de laadruimte. Voor een tiental schapen kwam alle hulp te laat, deze overleden ter plaatse. Ook liep een van de schapen een gebroken poot op, hiervoor kwam een veearts ter plaatse.

Met hulp van de politie, brandweer en de schapeneigenaar werden de overige schapen overgeladen in een andere vrachtwagen. De schade en chaos was groot. De veewagen raakte totaal vernield. De berging neemt zeker nog uren in beslag. De Marneweg is afgesloten voor al het verkeer.

© foto’s: Jan Beets