Ook na vanavond is FC Volendam de enige ploeg in de Jupiler League die dit seizoen nog geen enkele competitienederlaag heeft geleden. In het Kras Stadion werd SC Cambuur-Leeuwarden door de medekoploper op een 2-1 nederlaag getrakteerd. Een uitermate schlemielige nederlaag, omdat het beslissende doelpunt in de ‘dying seconds’ van de wedstrijd viel. Onmiddellijk na het tweede doelpunt van Michiel Kramer blies scheidsrechter Ruud Bossen namelijk voor de laatste keer op zijn fluitje, waarna de Leeuwarders met een enorme kater achterbleven.

Volendam, getraind door oud SC Cambuur-Leeuwarden trainer Gert Kruys, liet in de eerste helft van het matige duel het betere spel zien. Na een gelijkopgaande eerste 10 minuten nam het andere Oranje het heft in handen, hetgeen in de 16e minuut resulteerde in een schot van Charles Dissels dat op de lat uiteenspatte. Een kwartier later stuurde dezelfde Dissels Maikel van der Werff de diepte in, waarna Michiel Kramer zijn voorzet koel afrondde. Dit was ook de ruststand omdat beide ploegen in het resterende gedeelte van het eerste gedeelte van de wedstrijd niet konden overtuigen.

In de tweede helft leken de Leeuwarders het heft iets meer in handen te nemen, zonder overigens echt gevaarlijk te worden. De beste kans was wederom voor Charles Dissels, maar in de 66e minuut ging zijn schot langs de voor SC Cambuur-Leeuwarden goede kant van de paal. Het venijn zat in de staart, want nadat Sandor van der Heide in de 86e minuut een door Robbin Ruiter slecht verwerkte vrije trap van Oguzhan Türk binnentikte, leek de ploeg van trainer Alfons Arts toch nog met een gelukkig punt huiswaarts te keren. De Leeuwarders leken zelf voor de overwinning te gaan, maar kregen in de 93e minuut de deksel op de neus. In de laatste minuut van de blessuretijd schoot Michiel Kramer uit een tegenaanval de bal door de benen van David Meul. Een illusie armer na de overwinning vorige week op Telstar. Dinsdagavond wacht RKC Waalwijk in eigen huis voor de beker.

Opstelling FC Volendam: Robbin Ruiter, Maikel van der Werff, Barry Opdam, Henny Schilder, Marijn Sterk, Roy Bakkenes, Charles Dissels, László Zsidai, Kees Tol (54. Melvin Platje), Michiel Kramer, Dominique van Dijk (78. Mo Ajnane)

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Dennis van der Ree, Zdenko Kapralik, Robert van Boxel (17. Léon Hese (84. Norair Mamedov)), Randy Rustenberg, Danny Guijt, Paul Beekmans, Sandor van der Heide, Kevin Diaz, Serhat Koç (71. Oguzhan Türk), Nassir Maachi

Gele kaart: Sterk (FC Volendam), Guijt, Diaz (SC Cambuur-Leeuwarden)

Scheidsrechter: R. Bossen

Aantal toeschouwers: 3.536