Harkemase Boys ontwikkelt zich zo langzamerhand tot een ware ‘Angstgegner’ voor IJsselmeervogels.

Nederlands meest roemruchte amateurclub kreeg zaterdagmiddag, koploper in de topklasse, voor de derde achtereenvolgende keer klop van de Friezen: 2-4.

Er was geen houden aan voor IJsselmeervogels, de thuisclub werd in de 16e competiteronde aan alle kanten voorbij gelopen door de gasten. Onder leiding van de nieuwe trainer Peter Meindertsma – hij verving in de winterstop de naar Cambuur vertrokken Henk de Jong – bleef Harkemase Boys eigenlijk simpel overeind.

Het was de eerste thuisnederlaag voor de koploper dit seizoen. IJsselmeervogels verloor tot zaterdag alleen de uitduels tegen Harkemase Boys en HHC Hardenberg.

De thuisclub kwam wel op voorsprong door een rake vrije trap van Nick Kuipers in de 13e minuut. Tien minuten later werd het gelijk door een prachtig uitgespeelde counter.

Een uitgooi van keeper Jacob de Vries belandde voor de voeten van Roel van der Meulen die de bal meteen verlengde op Dennis Krohne. Ook die treuzelde niet en bracht met een simpele voetbeweging Martijn Barto in stelling: 1-1.

In de blessuretijd van de eerste helft zette uitblinker Krohne Harkemase Boys dik verdiend op voorsprong. Opnieuw belandde de bal via een snelle omschakeling voorin bij de Friezen: Jordy van Wijk lanceerde Harvey Bischop die op zijn beurt Krohne bediende: 1-2.

Ook in de tweede helft was Harkemase Boys superieur. De derde treffer was zelfs van een zeldzame schoonheid. Roel van der Meulen pegelde vanaf 25 meter raak. Rene van der Weij maakte in de 66e minuut 1-4.

Twintig minuten voor tijd zette Damiano Schet nog een draaglijker stand op het scorebord, 2-4.

In de ouverture van het seizoen won Harkemase Boys met 3-1 van IJsselmeervogels en op hemelvaartsdag 2009, in de kampioenscompetitie om de Nederlandse amateurtitel, haalden de Friezen ook al fors uit in Spakenburg: 1-4.

Door de zege van zaterdag komt Harkemase na zestien duels op 24 punten. Spakenburg nam na de zege op FC Lisse (0-2) de koppositie over van hun dorpsgenoten.bron-lc.