Harkemase Boys boekte zaterdag de derde zege op rij in de topklasse. De ploeg van trainer Henk de Jong was met 2-4 te sterk voor ARC in Alphen aan de Rijn. De Boys staan nu met Rijnsburgse Boys gedeeld derde.

Een gehavend Harkemase Boys, dat liefst zeven spelers met blessures moest missen, begon prima aan het duel. Al in de zevende minuut zette Martijn Barto de 0-1 op het bord. ARC deed meteen daarna echter iets terug. En na die vlotte 1-1 zakte het spelniveau in.

Een donderpreek van De Jong, die er naar eigen zeggen een ‘schorre keel’ aan overhield, deed echter wonderen. Erdem Yeni schoot de bal uit een prachtige vrije trap vanaf de zijkant binnen: 1-2.

Barto maakte de derde voor de Boys, Oebele Schokker zorgde voor 1-4. De ploeg uit Harkema had daarna verder kunnen uitlopen, maar ARC scoorde nog een keer: 2-4. Aan de mooie ‘overwinning van het collectief’ deed dat echter niets af.
Hoofdklasser Drachtster Boys verloor zaterdag op eigen veld met 1-2 van DETO uit Vriezenveen. De thuisploeg werkte hard, maar keek door twee onoplettendheden bij de rust tegen een 0-2 achterstand aan.

De ploeg van coach Jan van Raalte ging in de tweede helft op jacht naar de aansluitingstreffer. De 1-2 kwam ook, Marco Woudsma schoot binnen op aangeven van Jacob Bras. De gasten waren daarna dichter bij 1-3 dan de Drachtsters bij 2-2.

ONS kende een heerlijke middag in Wierden. De Snekers wonnen dankzij een doelpunt in de allerlaatste minuut met 0-1 bij SVZW en verzamelden daardoor al 7 punten in drie wedstrijden