Dinsdagmiddag is er een zeer grote uitslaande brand uitgebroken bij Nesta Shipping aan de Korte Lijnbaan. Er kwamen enorme zwarte rookwolken vrij bij de brand.

De brand woedde in een loods van het bedrijf Nesta Shipping. De eerste melding van de brand kwam even na half vier binnen, waarna er zeer snel werd opgeschaald naar grote en zeer grote brand. Ook is er GRIP-1 afgekondigd om het incident goed te kunnen coördineren. Brandweerkorpsen uit de de wijde omgeving werden ingezet om de enorm brand te bestrijden.

De rookwolken waren van ruime afstand zichtbaar. Een meetploeg werd ingezet om in de omgeving te meten op gevaarlijke stoffen.

Rond vier uur werd er een extra peloton blusvoertuigen opgeroepen. Inclusief de reeds ingezette voertuigen zijn er twee pelotons ingezet voor de enorme brand. Zo’n peloton bestaat in elk geval uit 4 tankautospuiten, 1 officier van dienst en een groot watertransport. De brandweerposten uit een groot deel van de provincie zijn ingezet: Harlingen, Franeker, Menaam, Marssum, Witmarsum, Leeuwarden, Bolsward, Grou, Parrega, Makkum, Wommels, Joure en brandweer Burgum voor verlichting.