Een woonboerderij is vrijdagavond tot de grond toe afgebrand. Zowel Friese als Groninger brandweerposten werden voor de brand opgeroepen.De eerste melding kwam net voor half zeven binnen en werd al direct al middel brand gemaakt, dat houd in dat er direct twee tankautospuiten ingezet worden. De brandweer uit Buitenpost en het Groningse Grijpskerk gingen daarop ter plaatse. Omdat het om een felle uitslaande brand ging werd er al snel opgeschaald naar grote brand, en kwamen een derde tankautospuit en een groot watertransport werden opgeroepen. Niet veel later werd ook de hoogwerker van Dokkum opgeroepen.

Brandweer Buitenpost, Grijpskerk, Zoutkamp, Burgum en Dokkum zijn ingezet om de brand aan de Keegensterweg te blussen. De zonnepanelen op het dak van de woonboerderij waren wel bij de brand betrokken meld de brandweer. Of de zonnepanelen iets te maken hebben met de oorzaak van de brand, is niet bekend. Deeltjes van de zonnepanelen zijn in de omgeving terecht gekomen. Bij de brand is asbest vrijgekomen, daarvoor is de asbest procedure opgestart. De bewoners en de aanwezige dieren hebben tijdig het pand kunnen verlaten.

De brand was bij aankomst van de eerste brandweerwagens al zodanig hevig dat de brandweer niet kon voorkomen dat de woonboerderij volledig afbrandde.