MUNNEKEZIJL – 2 loodsen aan de Olde Borchweg is in de nacht van maandag op dinsdag compleet verloren gegaan door een grote brand. De brandweer kon een woonhuis redden.

De brand in de loodsen werd net na twee uur ontdekt, waarop er direct alarm werd geslagen. Het brandweerkorps van Zoutkamp werd als eerste naar boerderij gestuurd. Binnen een minuut werd er al opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en werden zowel het grootwatertransport van Zuidhorn als de blusploegen van Grijpskerk en Kollum opgeroepen. Tevens werd er vanuit Dokkum nog een hoogwerker meegestuurd.

De brandweerkorpsen waren snel ter plaatse en zagen bij aankomst al de enorme gloed van de vuurzee. Om voldoende water te verkrijgen, werd er vanuit Groningen een extra groot watertransport opgeroepen en werd er tevens opgeschaald naar ‘zeer grote brand’ om nog een extra blusvoertuig van Buitenpost ter plaatse te krijgen.

Met man en macht heeft de brandweer ingezet om het vuur te bedwingen om erger te voorkomen. Door de flinke brand konden de loodsen helaas niet gered worden. Wel kon het naastgelegen woonhuis bespaard blijven door de brandweer. Bij de brand raakte niemand gewond, maar is er wel asbest vrijgekomen.