In het centrum van Sneek heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand gewoed in uitgaansgelegenheid Club 1841.

Omstreeks kwart over vier in de nacht kwam de melding binnen op de meldkamer en werden de brandweerposten van Sneek en IJlst met twee tankautospuiten en een hoogwerker naar de Kleine Kerkstraat gestuurd. Nog voordat de brandweer kon uitrukken en ter plaatse kon komen, werd er door de meldkamer al zeer snel opgehaald naar het sein ‘grote-brand’, waarna ook het grootwatertransport uit Joure en een extra tankautospuit van Heeg werden gealarmeerd.

Bij aankomst van de eerste eenheden werd duidelijk dat het dak van het pand compleet in de brand stond en dat het bovenste gedeelte niet meer te redden was. De brandweer heeft direct actie ondernomen en de blussing ingezet om het historische pand uit 1841 te behouden. Vanwege de omvang van de brand en de dichte bebouwing werd er nog verder opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’, waarop er vanuit Parrega en Joure nog extra tankautospuiten werden opgeroepen. En dat er van Bolsward nog een tweede hoogwerker assistentie kwam verlenen.

Ondanks door het snelle en kordate optreden van de brandweer kon niet voorkomen worden dat het dak volledig verloren ging door de brand. Wel konden de gevels behouden blijven.