Bij een steekincident in het stationsgebouw zijn zondagavond twee personen ernstig gewond geraakt. Eén van de personen raakte bij de Willemskade te water en moest door de brandweer worden gered.

De hulpdiensten ontvingen rond kwart over zes een melding van een persoon te water bij de Willemskade. Agenten troffen daar een man aan met steekverwondingen aan het lichaam. Agenten en een omstander gingen te water om het slachtoffer te helpen. Het slachtoffer moest door de brandweer uit het water worden gehaald. Daarvoor kwam de brandweer met meerdere voertuigen met spoed ter plaatse. Nadat het slachtoffer uit het water was, is hij per ambulance met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Totaal werden er drie ambulances ingezet.

Even verderop op de Willemskade ter hoogte van de Zuiderstraat werd nog een ernstig gewonde persoon aangetroffen. Twee ambulances kwamen hiervoor ter plaatse. Na behandeling is ook dit slachtoffer met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Ook het Mobiel Medisch Team van Eelde kwam hiervoor ter plaatse, maar konden al snel weer terug, omdat het slachtoffer al per ambulance onderweg was naar het ziekenhuis.

Zeer waarschijnlijk heeft hier aan vooraf een steekincident plaatsgevonden op het station.