Dinsdagmorgen heeft er zich een eenzijdige aanrijding voorgedaan op de Beetsterweg. Een personenwagen kwam daar frontaal in botsing met een boom. Brandweer Beetsterzwaag, Gorredijk, ambulance en politie kwamen met spoed ter plaatse. Ook het traumateam van het UMC te Groningen kwam met een voertuig ter plaatse. Het 24- jarige slachtoffer kreeg ter plaatse medische hulp van de artsen.

Getuigen troffen de auto waarin een 24-jarige inwoner van Drachten zat, zwaar beschadigd tegen een boom en half in de sloot aan. In de auto lag de zwaar gewonde bestuurder. De brandweer heeft het beknelde slachtoffer uit zijn auto bevrijd waarna hij per ambulance met been en aangezichtsletsel werd overgebracht naar het UMCG in Groningen.

Tegen zes uur werden ook de duikers van brandweer Heerenveen opgeroepen. Korte tijd later werd deze alarmering weer ingetrokken. De aanwezig brandweer heeft de sloot nog doorzocht om er zeker van te zijn dat er geen meer slachtoffers waren. De VOA heeft een onderzoek in gesteld. De berger heeft later het voertuig afgesleept.

Fotos met dank aan www.stjoerder.nl