In een zeer aantrekkelijk duel heeft SC Cambuur-Leeuwarden vanavond de eerste remise in het seizoen 2010/2011 behaald. Na ruim 90 minuten vermeldde het scorebord in stadion De Vliertin Den Bosch een 3-3 eindstand. Beide trainers gaven achteraf op de persconferentie aan dit een terechte uitslag te vinden en tevreden te zijn met de puntendeling. Complimenten voor de inzet en veerkracht van de Leeuwarder waren op zijn plaats. Dat SC Cambuur-Leeuwarden na een 1-2 voorsprong de wedstrijd niet wist ‘af te maken’ was het enige minpuntje van de avond. John Verhoek was met 3 doelpunten de grote man bij de thuisclub.

KLIK HIER voor foto’s!

Trainer Stanley Menzo gaf aan enigszins verbaasd te zijn door het gekozen spelsysteem (4-4-2 in plaats van het gebruikelijke 4-3-3) van de Bossenaren. Hierdoor kreeg Kevin Diaz volop ruimte en kansen om zich met de aanval te bemoeien. Zo werd hij in de 10e minuut in het strafschopgebied onderuit gehaald -Paul Beekmans schoot de strafschop feilloos in- en stond hij 5 minuten later aan de basis van het tweede doelpunt van de blauw gelen. Oguzhan Türk schoot vanaf ruim 25 meter fantastisch binnen. Zo werd een vroege openingstreffer van John Verhoek tenietgedaan. Fons Groenendijk bracht daarna Ronnie Reniers voor Danny Verbeek, waarna het 4-3-3 systeem weer in ere werd hersteld. In deze fase ging SC Cambuur-Leeuwarden steeds beter voetballen en kreeg het via een aantal gevaarlijke uitvallen alle mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden. SC Cambuur-Leeuwarden moest dan ook een teleurstelling verwerken toen op een ongelukkig moment -zo vlak voor rust- John Verhoek zijn tweede doelpunt van de avond mocht binnenkoppen.

Doordat ook in de tweede helft beide ploegen voor de winst gingen ontstond -zeker voor de neutrale toeschouwer- een prachtig schouwspel. Uit een prima uitgespeelde aanval schoot John Verhoek in de 51e minuut de thuisploeg opnieuw naar een voorsprong, maar 4 minuten later bracht Léon Hese SC Cambuur-Leeuwarden uit een vrije trap wederom op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen daarna nog volop kansen op een overwinning, maar wisten in het verdere verloop van de wedstrijd niet meer te scoren. Nassir Maachi kreeg hiervoor nog een uitgelezen mogelijkheid, maar zijn schot over de matige doelman Brahim Zaari ontbeerde de juiste richting. Positief punt was nog de terugkeer van Mark de Vries, hij mocht vlak voor tijd invallen. Een andere aanvaller Reza Ghoochannejhad blijkt een bloeduitstorting in zijn knieholte aan de bekerwedstrijd tegen VVSB over te hebben gehouden. Onduidelijk is nog hoelang hij uit de roulatie is. Volgende week wacht weer een uitwedstrijd in het Zuiden. Dan staat namelijk de wedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.

Opstelling FC Den Bosch: Brahim Zaari, Kees van Buuren, Theo Lucius, Jordens Peters, Samuel Scheimann, Wilmer Kousemaker, Niels Vorthoren, Hasan Kiliç, Danny Verbeek (23. Ronnie Reniers), John Verhoek, Istvan Bakx (74. Daan van Dinter)

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Rudy Jansen, Léon Hese, Zdenko Kapralik, Kevin Diaz, Nassir Maachi, Danny Guijt, Paul Beekmans, Serhat Koç (89. Mark de Vries), Bob Schepers

Gele kaarten: Theo Lucius (FC Den Bosch)

Scheidsrechter: Ton van Sichem

Aantal toeschouwers: 3.826