Cambuur leed maandagavond een ontluisterende nederlaag in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport.

De thuisclub voetbalde zonder enig zelfvertrouwen en zakt nu bedenkelijk op de ranglijst in de eerste divisie.

Er viel geen enkele lijn in het spel van Cambuur te ontdekken. Ook Helmond Sport speelde matig, maar kwam na 28 minuten wel op voorsprong door een prachtig afstandsschot 35 meter van Etienne Esajas waar ook meul te ver voor het doel stond. Ook na rust, met Mark de Vries voor de falende Robert van Boxel in de ploeg, wist Cambuur geen enkele kans af te dwingen.

Twintig minuten voor tijd grabbelde doelman David Meul weer mis en wist Mark Veldmate vanuit de scrimmage 0-2 te scoren. Twee minuten in blessuretijd bepaalde Reza uit de rebound – na een schot van Nassir Maachi – de eindstand op 1-2.een wedstrijd om snel te vegeten