Vrijdag de dertiende wordt als een ongeluksdag beschouwd. Voor SC Cambuur-Leeuwarden was dit vanavond gelukkig niet het geval. Door een 0-1 overwinning op FC Dordrecht kreeg de ploeg van trainer Stanley Menzo in de altijd lastige uitwedstrijd tegen de ‘Schapenkoppen’ de zo gewenste competitiestart. Hoewel het veldspel in het GN Bouw Stadion nog te wensen overliet, was deze overwinning een enorme opsteker voor SC Cambuur-Leeuwarden.

Na een onwennige openingsfase waarin de uitgeleende Dave Huymans al na 2 minuten gevaarlijk mocht naast schieten, kreeg Nassir Maachi via enig geluk na een half uur de uitgelezen mogelijkheid op de openingstreffer. Zijn schot werd echter door een Dordtse verdediger van de doellijn gehaald, waardoor de eerste helft doelpuntloos eindigde. Zoals een van de toeschouwers in de rust het beeld van de eerste helft treffend samenvatte: “FC Dordrecht meer kansen, maar SC Cambuur-Leeuwarden de betere kansen”.

Met twee ongewijzigde ploegen kwam er in het tweede gedeelte van de wedstrijd iets meer vuur in de wedstrijd. Zo kreeg Sandor van der Heide in de 56e minuut een vrije schietkans en ranselde de foutloos keepende David Meul even later een kopbal van Cecilio Lopes uit de kruising. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel in de 67e minuut toen een voorzet van Nassir Maachi werd weggekopt en Sandor van der Heide uit de rebound via de onderkant van de lat doelman Nick van der Ploeg verschalkte. Na deze bevrijdende treffer ging SC Cambuur-Leeuwarden gemakkelijker voetballen, maar vergat het om de definitieve tik uit te delen. De ploeg van onze oude bekenden Henny Lee en Rody Hoegee leek in het restant van de wedstrijd uitgeblust te zijn en niet meer bij machte om de gelijkmaker af te dwingen. Uitblinkers aan Leeuwarder zijde waren de foutloos spelende Léon Hese en David Meul. Met de nieuwe aanwinst Zdenko Kapralik nog op de bank moeten de Leeuwarders in staat worden geacht om het seizoen 2010/2011 in de Jupiler League na deze avond een goed vervolg te geven. Om te beginnen komende vrijdag in de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

Opstelling FC Dordrecht: Nick van der Ploeg, Didi Longuet (54. Ridney Cairo), Johan Versluis (80. Tom Beugelsdijk), Bart van Muyen, Bart van Hintum, Nick Coster, Guy Ramos, Moussa Kalisse, Juanito Sequeira, Dave Huymans (74. Vlatko Lazic), Cecilio Lopes, Raily Ignacio

Opstelling SC Cambuur-Leeuwarden: David Meul, Rudy Jansen, Léon Hese, Robert van Boxel, Kevin Diaz, Oguzhan Türk, Paul Beekmans, Sandor van der Heide (90. Danny Guijt), Nassir Maachi, Mark de Vries, Serhat Koç (74. Reza Ghoochannejhad)

Scheidsrechter: J. Wegereef

Gele kaarten: Bart van Hintum (FC Dordrecht)