Loodlappen gestolen

LEEUWARDEN-  De politie heeft  aangifte opgenomen van diefstal van 20 meter loodlappen. Het lood werd in de nacht van maandag 8 oktober op dinsdag 9 oktober weggenomen van een dak van een flat aan de Borniastraat . Een 60-jarige inwoner van Grou deed namens het bedrijf aangifte.

 

Laptop en mobiele telefoon gestolen

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een woninginbraak die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond in de 2e Saskiadwarsstraat . Uit de woning werden twee mobiele telefoons, een laptop en een portemonnee weggenomen. Een 32-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

 

Drie verdachten aangehouden voor openlijke geweldpleging

HEERENVEEN- De politie heeft een ernstig geval van openlijke geweldpleging opgelost die in de nacht van zaterdag 1 september op zondag 2 september werd gepleegd. In die nacht werd een 29-jarige inwoner van Steenwijk zwaar mishandeld nabij de Van Maasdijkstraat. Door oplettendheid en ingrijpen van omwonenden kon erger letsel voorkomen worden. Het slachtoffer werd gewond per ambulance overgebracht naar ziekenhuis De Tjongerschans. Hij deed later aangifte bij de politie. Door medewerking van de plaatselijke horeca en getuigen kon dit misdrijf worden opgelost.

De drie verdachten, een 19-, 20- en 23-jarige inwoner van een dorp nabij Rotterdam, zijn inmiddels aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De drie mannen zitten nog vast en moeten donderdag voor de raadkamer verschijnen.

 

Fietsen gestolen

AKKRUM- De politie onderzoekt de diefstal van twee dames fietsen uit een berging van een woning aan de Kanadeesstrjitte. De damesfietsen van het merk Avancer Madison, grijs van kleur en een zwarte Batavus, type weduwe fiets, werden in de nacht van dinsdag op wensdag weggenomen. Een 51-jarige bewoner van Akkrum deed aangifte.

 

Inbraak in woning

LEEUWARDEN- De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan het Ruiterskwartier die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvond. De dader(s) kwam(en) de woning binnen via een platdak door daar een raam te forceren. Uit de woning werd een geldbedrag en een laptop gestolen. De 49-jarige eigenaar deed aangifte.

 

Diefstal zadels en paarden hoofdstellen

MARSSUM- De politie onderzoek twee inbraken die in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsvonden waarbij zadels en paarden hoofdstellen werden gestolen. Aan de Hegedyk werden uit een schuur twee zadels inclusief een hoofdstel weg genomen. Bij nader onderzoek deed blijken dat verder een cap, een paarse longeerlijn en 6×20 kilo paardenvoer verdwenen waren. Op een ander adres op de Hegedyk werden 3 zadels en een motorkettingzaag weggenomen. Een 38-jarige inwoonster van Deinum en een 50-jarige inwoner van Marssum deden aangifte.

 

Man aangehouden voor mishandeling en vernieling

LEEUWARDEN- De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de Rameaustraat een 40-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling in een horecagelegenheid aan de Valeriusstraat. De man sloeg zonder enige aanleiding een medewerker waarna hij door het personeel buiten werd gezet. Vervolgens vernielde hij een raam waarna hij de benen nam. Nadat de agenten de verdachte hadden aangehouden, meende hij hen te moeten beledigen. Een 39-jarige inwoonster van Akkrum en de medewerker (leeftijd en woonplaats nog onbekend) deden aangifte.

 

Kluizen gestolen bij inbraak

LEEUWARDEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een woning aan de Willem Lodewijkstraat die in woensdagavond tussen 18.25 uur en 22.30 uur werd gepleegd. De dader(s) kwam(en) de woning binnen door een deur te forceren. Uit de woningen werden twee kluizen gestolen met daarin een geldbedrag en sieraden. Een 44-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

 

Airbags gestolen

OUDWOUDE – De politie heeft een aangifte opgenomen in verband met de diefstal van twee airbags. De diefstal vond in de nacht van 15 op 16 oktober plaats uit een auto die geparkeerd stond aan de Allemawei. De airbags aan de bestuurszijde en aan de passagierszijde werden weggenomen. Een  55-jarige inwoner van Oudwoude deed aangifte.

 

Woninginbraak

HARLINGEN- De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak  die woensdagavond tussen 17.00 uur en 21.00 uur plaatsvond in een woning de Oude Trekweg. De dader(s) kwam(en) de woning binnen via een raam van de bijkeuken. Uit de woning werden een laptop, een spiegelreflex fotocamera en een geldbedrag weggenomen. Een 59-jarige inwoner van Harlingen deed aangifte.

 

Aangehouden voor baldadigheid

LEEUWARDEN- De politie heeft woensdagavond op de Schrans een 53-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden op verdenking van baldadigheid.  De man vernielde een fiets en gooide met bierblikken tegen de ramen. Hij werd door de agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.