Op 23 februari rond 13.00 uur werd de pinpas gestolen van een 83-jarige inwoonster van Leeuwarden.  Met een smoesje wisten twee vrouwen in de woning van de bejaarde vrouw te komen en haar af te leiden. Waarschijnlijk is er een derde persoon achter hen aan gekomen die de bankpas heeft gestolen. Later die dag werd het slachtoffer gebeld door iemand die zich valselijk uitgaf als iemand van de bank en die haar vertelde de  pinpas terecht was. De bejaarde mevrouw hoefde alleen de gevens van de bankpas door te geven en ze kreeg automatisch een nieuwe!
Met de gestolen pas en de verkregen informatie werden er diverse transacties verricht. Bij een supermarkt in Zaandam maakten de hier afgebeelde vrouwen gebruik van de gestolen pas.

Uw tip
Heeft u informatie over bovenstaande zaak, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Ook kunt u gebruik maken van het emailformulier. Vermeld hierbij het BVH-nummer.

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem op het telefoonnummer 0800-7000.

Wilt u liever contact met de Criminele Inlichtingen Eenheid, bel dan met tel 0592-452555