Cambuur speelt vrijdagavond zonder Sandor van der Heide, Leon Hese, Danny Guijt en Mark de Vries tegen Helmond Sport. De eerste twee spelers krijgen rust, de andere twee zijn geblesseerd aan respectievelijk knie en hamstring en worden klaargestoomd voor de play-offs. Nuelson Wau, al weken afwezig, werd woensdag aan zijn knie geopereerd.

Voor Paul Beekmans is vermoedelijk een basisplaats weggelegd. Ook Dave Huymans lijkt vanaf het begin te mogen spelen. Randy Rustenberg start vermoedelijk als linksback. Hij keert terug van een schorsing. Kevin Diaz verving hem de laatste twee wedstrijden.

Cambuur, al verzekerd van de tweede plaats, heeft tegen Helmond Sport feitelijk geen ander belang dan fit blijven, het publiek vermaken en ritme houden. Vrijdagavond wordt ook nog afscheid genomen van Ale Geert de Vries, Ale de Boer en Geoffrey Meye, die geen contractverlenging krijgen.

Vermoedelijke opstelling Cambuur: doel: Meul; achter: Van der Ree, Jansen, Van Boxel, Rustenberg; midden: Huymans, Türk, Beekmans; voor: De Visscher, Reza, Maachi.