Cambuur heeft maandagavond vrij eenvoudig weten te winnen van Sneek Wit Zwart op het kunstgras van de Waterpoortstad. De technische staf beschikte over een vrijwel complete selectie, alleen Bob Schepers bleef, licht geblesseerd, aan de kant. Bovendien stonden de keepers David Meul en Robbert te Loeke hun plaats af aan Kevin van der Meulen, zodat ook hij zijn speelminuten in het eerste kreeg. Voor de rust was het van Cambuurzijde geen wedstrijd om lang over na te praten, in de tweede helft liep het gesmeerd. Het scoreverloop sprak boekdelen. Na de eerste 45 minuten was het 1-2, daarna denderde Cambuur door naar een 3-8 overwinning.

Nassir Maachi opende de score, Mark de Vries zorgde voor de 0-2. De Cambuurgoals in het tweede bedrijf kwamen van Sandor van der Heide, Reza Ghoochannejhad (drie keer, vooral zijn tweede was een beauty), Danny Guijt en nog eens Nassir Maachi.