LEEUWARDEN – Je huis zo energiezuinig en comfortabel mogelijk maken. Dat is de uitdaging van Robin en Bianca Vrieler. En daarvoor moet heel wat gebeuren! Heel Nederland kan de verbouwing van hun arbeiderswoning uit 1918 volgen.

Het jonge stel uit de wijk Achter de Hoven in Leeuwarden doet namelijk mee aan het nieuwe tv-programma ‘Klusjerijk!’. Daarin nemen ze het op tegen twee andere deelnemers en maken ze kans op € 10.000. Jij kan ze hierbij helpen door op ze te stemmen via www.klusjerijk.tv. Robin en Bianca doen niet alleen mee om te winnen, maar ook om anderen te laten zien hoe je met slimme aanpassingen je energierekening verlaagt én je wooncomfort vergroot.

Iedere zaterdag en zondag op RTL4 Volg Robin en Bianca in hun klusstrijd en ontdek hoe je zelf ook slim kunt wonen met energie. Klusjerijk! is vanaf zaterdag 5 januari te zien op RTL4. De uitzending begint om 16.30 uur en wordt op zondag om 12.20 uur herhaald. Kijk voor meer informatie op www.slimwonenmetenergie.nl/klusjerijk.

Slim wonen met energie

Energiebesparing in de bestaande, particuliere woningvoorraad is een belangrijk thema binnen de gemeente Leeuwarden. De gemeente faciliteert bewoners die willen investeren in het energiezuinig maken van hun huis. Met deze investering komt het thema energiebesparing te staan voor: het behoud van werkgelegenheid in de bouw- en vastgoedsector, het betaalbaar houden van wonen, het terugdringen van de CO2-uitstoot door huishoudens en het behoud van woningwaarde en (daarmee) de kwaliteit van de leefomgeving. De aanpak is gericht op het benutten van lokaal ondernemerschap en de maatschappelijke kracht van burgers: de energieke samenleving. De gemeente Leeuwarden probeert op veel manieren haar economische en duurzame doelen te bereiken.