LEEUWARDEN – Dinsdagmiddag werd Bert Kesimaat feestelijk onthaald door zijn collega’s, familie en burgermeester Ferd Crone bij de stadsschouwburg de Harmonie in leeuwarden.

De brandweerman van de Leeuwarder spuitgasten kwam rond 17.00 uur aan na een tocht in een Kajak van Maastricht naar de Friese hoofdstad. Bert is 1 mei begonnen met de tocht voor zijn nichtje Noa-Lynn en haar lotgenootjes die lijden aan een energiestofwisselingsziekte. Deze ziekte is genadeloos. Van de 1 à 2 kinderen die iedere week in Nederland worden geboren met een energiestofwisselingsziekte wordt 50% niet ouder als 10 jaar en 70% van deze kinderen haalt de volwassen leeftijd niet. Er is nog steeds geen medicijn voor deze ernstige ziekte. Professor Dr. Jan Smeitink is de leider van een wereldwijd onderzoek naar een medicijn voor deze progressieve ziekte en heeft daarin belangrijke stappen gezet, maar de weg naar een medicijn is lang. Stichting Energy4All steunt het onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Dit doet zij door geld in te zamelen en naamsbekendheid te genereren.

Bert heeft na de tocht van 400 km een opbrengst van 5600 euro opgehaald. De cheque werd uitgereikt door de burgermeester onder toeziend oog van de vele mensen die er waren.