EASTERLITTENS – De opnames van de tv-serie `De geheimen van Barslet’ die plaatsvinden in het dorpje Easterlittens zijn momenteel nog in volle gang.

Vandaag worden de opnames gedaan in de kerk en omliggende begraafplaats midden in het dorp. Er word een heuse begrafenis nagebootst, er word gestart in de kerkzaal en later word er naar buiten verplaatst waar de begrafenis plaatsvind. Voor deze opnames zijn de acteurs, circa twintig figuranten en een aantal dorpsbewoners, die meerdere malen in de serie meespelen, aanwezig.

De Geheimen van Barslet kent een sterrencast met Martijn Lakemeier, Dragan Bakema en Loek Peters. Het dorp Barslet (Easterlittens) is ogenschijnlijk een doodgewoon, vredig dorp. Maar onder het oppervlak borrelen in de serie drama’s, geheimen, verdriet, en bovenal schuld.

Enkele dorpsbewoners hebben laten weten het zeer leuk te vinden dat hun dorp voor deze serie is uitgekozen, de opnames zorgen volgens hen voor weinig tot geen overlast. De felle lampen kunnen echter af en toe wel eens vervelend zijn in de nachtelijke opnames, maar dat hebben we er zeker voor over vertelde een bewoner van het dorp vanmorgen.

De opnames zijn 24 augustus van start gegaan en lopen naar verwachting tot 22 oktober. NCRV gaat de serie begin 2012 uitzenden op Nedeland 2.