Het pand van Pizzeria Super Mario in Leeuwarden is zondagochtend grotendeels ingestort na een uitslaande brand aan het Zuidvliet. Vier studenten die boven de pizzeria wonen zijn veilig.

Rond kwart over zeven werden twee tankautospuiten en een hoogwerker gealarmeerd voor de melding van een woningbrand aan het Noordvliet. Al snel werd duidelijk dat het om een flinke brand ging in een pand aan het Zuidvliet. Er werd daarom opgeschaald naar middelbrand en niet veel later grote brand. Omdat er net dienstwissel was bij de beroeps, konden zij met een extra tankautospuit uitrukken. Brandweer Marsum kwam met de vierde tankautospuit ter plaatse. De derde tankautospuit uit Leeuwarden werd aan de achterkant van het pand ingezet om daarvandaan de brand te bestrijden.

Bij aankomst van de eerste brandweerwagens kwam de rook al flink uit het pand aan zowel de voorzijde als bij het dak. De brand is begonnen op de begane grond en al snel overgeslagen naar boven. De brandweer had in de eerste minuten wat problemen met de pomp van één van de tankautospuiten, maar was ondertussen al druk bezig met de opbouw van de waterwinning die nodig is bij een felle brand. Binnen enkele minuten na aankomst, sloegen de vlammen al uit de voorkant van het pand waar een pizzeria is gevestigd. De vlammen waren er snel af, toen er eenmaal geblust kon worden vanaf de voorzijde. Wel is de brandweer lang bezig geweest om de brand goed te kunnen blussen, hiervoor werd ook de hoogwerker ingezet.

Lange tijd was onduidelijk of er nog bewoners aanwezig waren in het diepe pand, wel was snel duidelijk dat er vier studenten boven de pizzeria wonen. Met drie van de studenten kon binnen circa een half uur contact gelegd worden om te bevestigen dat zij in ieder geval niet aanwezig waren toen de brand uitbrak. De brandweer heeft deels in het pand en rondom het pand nog een zoekslag gedaan om te kijken of er misschien een teken was dat er nog iemand aanwezig was. Rond kwart voor tien kwam het verlossende bericht dat ook de vierde student niet thuis was.

Brandweer Burgum kwam met het groot watertransport ter plaatse om voor voldoende bluswater te zorgen. Zij hebben met een dompelpomp water gehaald uit de stadsgracht aan de Oostergrachstwal.