Bij een explosie op een plezierjacht aan de Terkaplester Puollen in Terherne zijn donderdagavond een man en een vrouw zwaargewond geraakt.

De man is in kritieke toestand naar het UMCG in Groningen overgebracht. De vrouw belandde met ernstige brandwonden in het Martiniziekenhuis in Groningen. Door de kracht van de ontploffing sloeg zij overboord. Omstanders hebben de vrouw uit het water gehaald. De man is door de hulpdiensten van boord gehaald.Mogelijk is er een gasfles ontploft. Door de explosie brak brand uit op de motorboot. De hulpdiensten werden daar kort na tien uur voor opgeroepen en kwamen massaal ter plaatse. Onder meer brandweerkorpsen uit Grou en Joure en het Mobiel Medisch Team (twee traumahelikopters) kwamen in actie.
De brandweer heeft de nog aanwezige gasflessen van de boot gehaald.