TERNAARD – Bij een ernstig verkeerongeval op de Holwerterdyk bij Ternaard zijn zaterdagmiddag rond half zes drie gewonden gevallen. Het ongeval is zeer waarschijnlijk ontstaan doordat een bestuurder een auto aan het inhalen was.
Een automobiliste die vanaf de andere kant uit een bocht kwam aanrijden, kon een aanrijding niet meer voorkomen en een frontale aanrijding was het gevolg. De man in de inhalende auto raakte zwaargewond. Gezien de schade aan het ruit van zijn auto droeg de man geen gordel.
De bestuurster van de andere auto en een kind raakten ook gewond. Een tweede kind wat in de auto zat raakte niet gewond en is door brandweerpersoneel opgevangen.
Er kwamen naast de polite en de brandweer van Ternaard drie ambulances ter plaatse. Ook kreeg het ambulancepersoneel assistentie van het Mobiel Medisch Team dat per helikopter ter plaatse kwam. De gewonden zijn met drie ambulances naar ziekenhuizen in Leeuwarden en Groningen gebracht.
De politie heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. De politie is nog op zoek naar getuigen die voor beide auto’s hebbben gereden. Deze mensen kunnen zich melden via 0900-8844