Bij Joure is woensdagochtend op de A7 vanuit Sneek een vrachtwagen op een file ingereden. Drie inwoners van Sneek raakten gewond.

De vrachtwagen botste tegen een andere auto. Een drietal Snekers, een 31-jarige man, een 29-jarige vrouw en hun dochter van een jaar, raakte bekneld. De man en vrouw zijn ernstig gewond geraakt. Ze zijn overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

In totaal waren er vier auto’s en een vrachtwagen betrokken bij het ongeval. Verkeer werd omgeleid. De weg is vlak voor het middaguur weer vrijgegeven.

De politie heeft de bestuurder van de vrachtwagen, een 39-jarige man uit Mijdrecht, aangehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij wordt als verdachte gehoord.Er doen zich de laatste tijd vaker incidenten door bij de Jouster rotonde. Op 30 september overleed een 51-jarige Zaandammer. De automobilist werd geraakt door een vrachtwagen die op een file inreed. Zaterdag 5 november raakte een 22-jarige man uit Den Helder gewond aan zijn hoofd, toen hij met zijn auto over de kop sloeg op de rotonde bij Joure.