Compositietekening vd verdachte

Leeuwarden – In het onderzoek naar het zedendelict in Leeuwarden op 22 mei heeft de politie een compositietekening laten maken. Wie herkent de man?

Wat was er gebeurd

Op zondagavond 22 mei tussen 21.30 uur en 24.00 uur werd een  60-jarige vrouw slachtoffer van een zedendelict. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de verdachte op de fiets, vermoedelijk vanuit de richting Groningerstraatweg, naar het huis van het slachtoffer is gefietst. Nadat hij de vrouw seksueel had misbruikt fietste hij weg in de richting van de Prof. Mr. P. S. Gerbrandyweg.

Signalement

Het slachtoffer kon het volgende signalement geven: De verdachte is een blanke man, jonger dan 30 jaar en 1.70 mtr groot. Hij had kort donker haar en zag er verzorgd uit, aldus het slachtoffer. Hij had een tatoeage op beide bovenarmen. Hij sprak zonder accent. De verdachte droeg een witte baseball-cap met een halflange jas, een spijkerbroek en hoge donkere (wandel)schoenen met veters.

Onderzoek en tips

De politie startte direct een buurtonderzoek. Ook werd technisch onderzoek gedaan. Op zondag 29 mei werd er een passantenonderzoek gehouden in de Bloemenbuurt. De politie is op zoek naar getuigen en meer informatie. Naar aanleiding van het door het slachtoffer opgegeven signalement is er een compositietekening gemaakt.