Na een roerige week met als treurig dieptepunt het vertrek van Dwight Lodeweges stond het vizier vanavond eindelijk weer eens op het voetbal. Interim-trainer De Jong wijzigde de basisopstelling tegen FC Utrecht op slechts één positie; Erik Bakker stond op het middenveld ten koste van Paco Van Moorsel.

SC Cambuur begon scherp aan de wedstrijd en drong FC Utrecht zonder levensgevaarlijk te worden terug op eigen helft. Gaandeweg de wedstrijd kwamen de Domstedelingen met opportunistisch voetbal beter in de wedstrijd en kreeg het ook kansen; met name Mulenga en Sarota waren dichtbij een treffer, maar de opnieuw sterk keepende Leonard Nienhuis wist zijn doel schoon te houden.

Na ruim een half uur spelen kreeg SC Cambuur de grootste kans tot dan toe; in de omschakeling zette Elvis Manu de vooruitgesnelde Jody Lukoki alleen voor het doel van Ruiter, maar hij schoof de bal net naast.

De manschappen van De Jong, Bruin en Van der Heide waren ook na rust goed bij de les en creëerden een aantal goede kansen, waarvan de grootste voor Martijn Barto na het omspelen van de keeper in het zijnet ging.

Geheel in de lijn van een aloude voetbalwet viel het doelpunt na een handsbal van De Ridder -uit het niets- aan de andere kant, nadat Jacob Mulenga 1-op-1 met Nienhuis koel bleef en de 1-0 binnenschoot. Tien minuten later werd het nog erger voor de Leeuwarders. Na doorhalen op Sarota kreeg Bijker direct rood van scheidsrechter Kuipers die niet echt goed floot.

In de slotfase ging de ploeg nog moedig op zoek naar de gelijkmaker, maar echt grote kansen leverde dit niet op, waardoor er na 90 minuten voetbal een 1-0 eindstand op het scorebord stond.

De volgende Eredivisiewedstrijd staat komende zaterdag alweer op het programma, dan is in De Goffert N.E.C. Nijmegen de tegenstander.

Opstelling SC Cambuur: Nienhuis, Droste, Leeuwin (c), Van der Laan, Bijker, Bakker (’64 Ogbeche), El Makrini, Ritzmaier, Lukoki (’70 Pereira), Barto (’64 Hemmen) en Manu.

Opstelling FC Utrecht: Ruiter, Van der Maarel, Heerings, Delpierre, Bulthuis (’79 Dorda), Martensson, Toornstra (c), Sarota, Oar, De Ridder (’72 Agudelo) en Mulenga (’72 Van der Gun)

Scheidsrechter: Dhr. Kuipers Toeschouwers: 17.531

Scoreverloop: ’56 Mulenga Gele kaarten: El Makrini, Van der Laan en Van der Gun (FC Utrecht)Rood Bijker Cambuur.