De animo om op 22 mei met koren deel te nemen aan het open zingen van het Provinsjehûs in Leeuwarden is groot. Binnen drie weken hebben 50 koren met 1500 zangers zich aangemeld. Ze reageerden enthousiast op de oproep van Commissaris van de Koningin John Jorritsma en zanger Syb van der Ploeg.

De ontvangen inschrijvingen zijn vooral afkomstig uit het midden van de provincie. De provincie Fryslân heeft voor het ‘grootkoor’ een vertegenwoordiging van alle windstreken van Fryslân voor ogen. Daarom mogen vanaf nu vooral koren uit Noordoost-Fryslân, de Waddeneilanden, de Stellingwerven en Súdwest-Fryslân zich nog melden. Dit kan nog tot 1 februari 2012. Het aanmeldingsformulier staat op www.fryslan.nl/korenzang.

De ontvangen aanmeldingen laten een mooie variatie van zangkoren zien. Uit de aanmeldingen wordt een ‘grootkoor’ gevormd. Bij de officiële opening van het provinciehuis, op dinsdag 22 mei, zingt dit koor op de Tweebaksmarkt in Leeuwarden het Provincielied. Dit is geschreven door Syb van der Ploeg en te bekijken via www.fryslan.nl/korenzang en de Facebook-pagina van de provincie: facebook.com/provinciefryslan.