SC Cambuur heeft zich in de thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch verzekerd van de tweede plaats. De jongens van Stanley Menzo wonnen zelf met 1-0 en zagen dat Go Ahead Eagles verloor. Dat sloeg een gat van negen punten en dat is in twee wedstrijden voor de ploeg uit Deventer niet meer te dichten.

KLIKHIER voor het fotoalbum!

Jammer voor Cambuur was dat het twee dragende spelers verloor. Danny Guijt kreeg al na twintig seconden een forse trap, sukkelde nog een tijdje door maar liet zich na dertien minuten toch vervangen. Topscorer Mark de Vries moest na veertig minuten op de brancard het veld verlaten. Zijn hamstringblessure bleek later wat mee te vallen. Mogelijk dat hij voor de play-offs weer van de partij kan zijn. Cambuur en Den Bosch voetbalden gedreven, maar legden niet de beste seizoenprestatie op de grasmat. Zeker het begin was rommelig. Na verloop van tijd kwam er wat meer lijn in, werden de combinaties vooral van Cambuurzijde beter uitgevoerd en bouwde de ploeg aan klein overwicht. Den Bosch stelde daar veel ijver tegenover, maar de gehavende ploeg van Marc Brys – door schorsingen en blessures – bleek niet in staat keeper David Meul het leven zuur te maken. De Cambuur-goalie hoefde maar een paar keer handelend op te treden.

Brys zei na afloop dat zijn team in de tweede helft een doelpunt had getracht te maken, maar het bleef bij trachten. Een dertigtal voorzetten hebben we getrapt, maar geen enkele kwam aan. Hij had er toch nog vrede mee, want dankzij de resultaten op andere velden stelde Den Bosch het meedoen aan de play-offs zeker. Menzo had wat spelers rust gegeven en begon met Rudy Jansen en Dave Huijmans in de basis. Kevin Diaz speelde niet onverdienstelijk linksachter. De oefenmeester was tevreden over het resultaat. Het was niet de wedstrijd van de grote kansen, maar het resultaat telt. Vorig jaar derde, nu tweede, wat wil je nog meer. De eerste echte kans deed zich voor in de 23-ste minuut, maar die eindigde in een hoekschop voor Cambuur.

In de 37-ste minuut viel de beslissing. Mark de Vries bracht de bal bij Sandor van der Heide. Diens subtiele voorzet werd feilloos door Nassir Maachi ingekopt. Er kwam geen Zoete-Lieve-Gerritje aan te pas. Huijmans had kort daarop ook moeten scoren, maar zijn poging strandde. Den Bosch leek voor de rust nog gelijk te komen, maar Van Sichem keurde de goal af wegens buitenspel. Na de rust kregen de bezoekers wat meer grip op de wedstrijd zonder dat dat Cambuur verontrustte. Cambuur had vier minuten voor tijd de wedstrijd kunnen beslissen. Ghoochannejhad legde af op Van der Heide die met een schitterend lobje de keeper passeerde. Aanvoerder Jordens Peters redde echter op de doellijn. Voor de bezoekers was dat het sein om nog een keer aan te zetten. Dat resulteerde nog in een kans voor Matusiwa die via een Cambuurbeen over ging. Noord deed er alles aan Cambuur naar de zege te zingen en dat lukte met als eindtune: in mei promoveren wij.

SC Cambuur: Meul, Van der Ree, Jansen, Van Boxel, Diaz; Beekmans, Van der Heide, Guijt (13. Turk); Huymans (81. De Visscher), De Vries (39 Ghoochannejhad) en Maachi.

Den Bosch: Zaari, Van Buuren, Peters, Nieuwendaal, El Makrini (81. Van der Pluijm), Caracciolo, Matusiwa, Martha, Van Moorsel, Scheimann en Jans (59. Van Weert).

Scheidsrechter Van Sichem.

Kaarten: Diaz en Van der Heide (Cambuur), Van Buuren en Van Moorsel (Den Bosch).