In haar vergadering van februari heeft het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân in totaal voor € 33.500,. – aan subsidie toegekend aan diverse instellingen op het gebied van cultuur en natuurbehoud.

Een bijdrage is toegekend aan de Stichting MuzThinc voor een groot klassiek muziekfestival in Leeuwarden.  Dit openluchtfestival vindt plaats in juni 2011 en is gratis toegankelijk.

Verder worden er bijdragen geleverd aan een tweetal openluchtvoorstellingen te weten; het Iepenloftspul van Burgum en het locatietheater ‘Alt Izer’ van de Stichting Paupers.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân beheert ook een aantal fondsen op naam, zoals het Grace van Heerewaarden Fonds en het Steunfonds Stavoren. Doelstelling van dit fonds Grace van Heerewaarden is het stimuleren van de vocale klassieke muziekbeoefening in Fryslân door het verlenen van financiële steun aan individuen, koren en betrokken instellingen. Besloten is vanuit dit fonds een bijdrage te leveren aan de Stichting Welmoed Muziekproducties voor een vocaal drieluik en een uitvoering van de Johannes Passion door het Vocaal Ensemble Cantatrix.

Het Steunfonds Stavoren heeft als doelstelling het ondersteunen van cultuur in de Hanzestad Stavoren. Vanuit dit fonds is een bijdrage toegekend aan de Stichting Toankeamer ’t Ponthús voor de expositie ‘Stavoren 950 jaar stadsrechten’.