Aan De Werf in Gorredijk is vrijdagmiddag een grote brand uitgebroken in de loods van Frederiks Interieurs. De rook van de brand is in de omgeving goed te zien.

Meerdere brandweerkorpsen uit de buurt zijn opgeroepen voor de brand. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen uit het pand en is er opgeschaald naar het sein ‘zeer grote brand’, waardoor er nog meer brandweerkorpsen opgeroepen werden. Een naastgelegen bedrijf werd door de brandweer nat gehouden om te voorkomen dat de brand over zou slaan. Dat is grotendeels gelukt: het pand van autobedrijf Maiko de Jager – heeft kleine brandschade, maar er werd erger voorkomen.

Met het pand van Frederiks interieurs is het slechter gesteld: de helft van de loods staat volledig in brand en de brandweer probeert nu te voorkomen dat ook de rest van het pand, met daarin het kantoorgedeelte, uitbrandt. De loods moet als verloren worden beschouwd, meldt de brandweer. Het pand wordt met kranen uit elkaar gehaald om de laatste vuurhaarden te blussen.