Inbraak in bedrijfspand

WOLVEGA – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een bedrijfspand aan de Industrieweg. Tussen 14 en 20 september werd bij het failliete garagebedrijf een deur opengebroken, waarna onder andere een pompkar, een bandenmachine en een remontluchter weggenomen werden. De 54-jarige eigenaar uit De Hoeve deed aangifte.

 

Inbraak in woning

LEEUWARDEN – De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een inbraak in een woning aan De Bird. In de nacht van donderdag op vrijdag werd hier een deur opengebroken waarna de hele woning werd doorzocht. Daarbij werd in ieder geval een televisie weggenomen. De bewoner moet nog aangifte doen.

 

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

ANJUM – De politie heeft vrijdagmiddag het rijbewijs van een 24-jarige automobilist uit Anjum ingenomen. De man reed met een snelheid van 139 kilometer per uur over de Saatsenwei, waar 80 kilometer per uur gereden mag worden. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

 

Jongen gewond bij botsing fiets

DRACHTEN – De politie heeft vrijdagmiddag rond 12.15 uur een ongeval op De Raai afgehandeld waarbij een 13-jarige jongen uit Surhuisterveen gewond raakte. De jongen was met het stuur van zijn fiets tegen het stuur van de fiets van een meisje dat naast hem fietste gekomen en beiden waren hierdoor gevallen. Het meisje hield aan de val schaafwonden over. De jongen werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

 

Man gewond bij eenzijdig ongeval

DRACHTSTERCOMPAGNIE – In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 1.30 uur is een 19-jarige automobilist gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed over de A7 toen hij ter hoogte van Drachtstercompagnie de macht over het stuur verloor en met volle snelheid tegen een vangrail botste. De auto tolde enkele malen rond en kwam tot stilstand op de rijbaan. De man gaf aan dat vermoeidheid waarschijnlijk de oorzaak was. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Bromfietser gewond na botsing

LEEUWARDEN – In de nacht van vrijdag op zaterdag werd rond 01.45 uur een 53-jarige man gewond en bewusteloos aangetroffen in een fietstunnel onder de Oostergoweg. De man was met zijn scooter ten val gekomen. Hoe dit heeft kunnen gebeuren is nog niet duidelijk. De man is met flinke hoofdwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

 

Vrouw mishandelt door buurman
FRANEKER – De politie hield vrijdagavond een 55-jarige man uit Franeker aan. Hij wordt ervan verdacht zijn 48-jarige buurvrouw aan de Laene te hebben mishandeld. Hij kon in zijn woning aangehouden worden. De politie stelt een onderzoek in.

 

Inbreker overlopen
LEEUWARDEN – Een bewoonster aan de Vijversburg kreeg in de vroege zaterdagochtenduren de schrik van haar leven. In de slaapkamer verscheen plotseling een onbekende man met zaklamp die gelijk de benen nam. De man van de vrouw zette direct de achtervolging in maar verloor hem uit het oog. Vermoedelijk verdween de inbreker op een brommer. De dader is binnen gekomen door een bovenlicht te vernielen. De buit bestaat uit een portemonnee.